Úri Falunap és VII. Ferihegy Expo

Úriban a hagyományos falunappal közösen rendezték meg a VII. Ferihegy Expo kiállítás és vásárt. A község önkormányzata mellett a Kelet-Közép-Európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége vállalta magára a programok szervezését. Az idei expó kiemelt témái a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások hasznosításának lehetőségei voltak.

A kiállítók között szerepelt a teljesség igénye nélkül az LTV Trans KFT., a Bognár BT., és az Energotrade KFT.

A látogatók délelőtt körmérkőzéses futballmérkőzéseket tekinthettek meg, ahol több korosztály mérte össze tudását. A legeredményesebb csapatok és játékosok értékes díjakban részesültek. A délután folyamán színes kulturális programokon, többek között kórusok, néptánccsoportok, népdalénekesek előadásain szórakozhatott a publikum. A nap egyik legjobban sikerült produkcióját Úri testvértelepüléséről, az Arad megyei Kisiratosról érkező Gyöngyvirág Néptánc csoport tagjaitól láthattuk.

A falunap programja fergeteges utcabállal zárult, mely méltó befejezése volt az idei úri rendezvénynek.

Forrás: kkekksz.hu

*

Sülysápi gyermeknapi futóverseny

Június 5-én a sülysápi Gyermeknap változatos, játékos programjai közt egy kis testmozgásra invitálta a gyerekeket a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány.

A vállalkozó kedvű résztvevők egy rövidebb távú futóversenyen vehettek részt, a Móra Ferenc Általános Iskola előtti sportpályán. A kijelölt futókörön az alsó tagozatosok 2 kört a felső tagozatosok 3 kört teljesítettek, melynek az első körét felvezetéssel futották. A felvezető kör egy lassú, bemelegítő futást jelentett, mely során a gyerekek megismerték a kijelölt útvonalat és megfelelő bemelegítésben részesültek.

A futamokon szép számmal, nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerekek, melynek végén a leggyorsabbakat, a TTA kisebb ajándékokkal lepte meg.
További részletek, és eredmények a Csatolmányokban olvashatóak.

Forrás: tapiomenti-tomegsport.hu

*

Az Ó-hegyi Bornap sikere

Péteri – Immáron harmadik alkalommal rendezte meg június 19-én a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Ó-hegyi Bornapot. Az Ó-hegy szőlő területével, a gyönyörű kilátással ideális helyszínnek bizonyult a bornap megrendezésére. Kitűnő ételek, borok és műsorok biztosították, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat.

Gratulálunk, és jövőre is szívesen leszünk részesei ennek a bornapnak, amely a barátkozásról és a társas együttlét öröméről szólt.

Forrás: strazsaborrend.hu

*

Giant Kupa 2010.

A már lassan hagyománnyá váló Giant Kupán remekül szerepelt csapatunk hiszen Müllner Zoltán győzelme mellé bezsebeltük a második (Specziár Viktor), harmadik (Rónaszéki Balázs) illetve negyedik (Berkesi András) helyezést is. Az abszolút eredményen felül összesen hat versenyzőnk állhatott a kategóriánkénti eredményhirdetés valamely dobogójára.

A verseny reggelén borult esőre álló időre ébredtünk, de végül szerencsénk lett és csak az eredményhirdetés alatt eredt el az eső. A Giant Kupa előtt a Tour de Gyömrő amatőr futamai zajlottak ahol a gyerek futamok mellett a sportosabb családok is összemérhették erejüket. A versenyen a legjobb amatőr versenyzők/csapatok mellet a harmadosztályú profi csapat a Technofilm Betonexpressz két versenyzője Lovassy Krisztián és Puskás Dávid is rajthoz álltak.

A Merida HCT versenyzői a dobogón 1. Müllner Zoltán 2. Specziár Viktor 3. Rónaszéki Balázs

A rajtot követően a KSI fiataljai igen aktívan magukhoz ragadták a kezdeményezést és Bedike Marcel (KSI) meglépett Specziár Viktorral (Merida HCT) próbálkozásukat azonban hamar szerelte a mezőny. A második komolyabb megindulás Lovassy Krisztián (Technofilm Betonexpressz) nevéhez fűződik és pár kilométer erejéig szökésben voltak Szórádi Balázzsal (Merida HCT) és Borbély Györggyel (Aegon P-Nivo Notebookstore).

Az eredményhirdetés alatt eleredt az eső, Viktor és Berek a nyereményt vizslatják.
A Tiszavirág életű próbálkozások után az első komoly szökést Jordán Péter (Merida HCT), Specziár András (Balaton party KE) és az egész nap igen aktív Borbély György (Aegon P-Nivo Notebookstore) produkálták. A Trió kb. 20 kilométeren keresztül kitartott az élen, legnagyobb előnyük azonban nem lépte túl a két percet.

A fordító után Werderits Ádám (Merida HCT) lendületből vállalkozott hosszú akcióra a KSI egyik fiataljával és öt hat kilométeren keresztül pár száz méteres előnyben tempóztak a mezőny előtt. Az üldözést ekkor a Betonexpressz profijai vállalták fel azonban miután ledolgozták a szökevények előnyét csapatunk újra akcióba lendült. Az egész nap igen aktív Specziár, Jordán, Szórádi és Werderits folyamatosan kisebb nagyobb szökésekben vettek részt.

Tíz kilométerrel a verseny vége előtt egyre valószínűbbé vált, hogy a mai napon mezőnyhajrában dől el a verseny. Müllner Zoltán (Merida HCT) azonban öt kilométerrel a cél előtt, a nap egyetlen sikeres szóló támadását indítva, meglépett az igen erős mindent kontrolláló mezőnytől. A célvonalpn átgurulva még egy kis ünneplésre is maradt ideje a háttérben hajrázó mezőny előtt. A mezőnyhajrában a hosszú betegségből felépülő Specziár Viktor (Merida HCT) volt a legerősebb megelőzve csapattársait Rónaszékit és Berkesit.

A lányok versenyében Vaskó Luca a harmadik, édesapja József pedig a szenioroknál a második helyen végzett.

Abszolút eredmény:
1. Müllner Zoltán (Merida HCT)
2. Specziár Viktor (Merida HCT)
3. Rónaszéki Balázs (Merida HCT)
4. Berkesi András (Merida HCT)
Szenior eredmény:
1. Borbély György (Aegon P-Nivo Notebookstore)
2. Vaskó József (Merida HCT)
3. Zsiborács Ottó (Szingó)
Nők:
1. Király Mónika (MTE)
2. Gyurján Adrienn
3. Vaskó Luca (Merida HCT)

Forrás: merida-hct.com

*

"Ez az éjszaka más mint a többi": Múzeumok Éjszakája Monoron

Első alkalommal kapcsolódott be Monor a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatba és mindezt úgy, hogy ennek Pincefalunk is részese lehetett. A június 19-én, szombaton megrendezett eseményen nem csak monori hanem külhoni vendégek is voltak. A helytörténeti kiállítás termeit sokan látogatták, ahol helyi ismereteket igénylő feladatlapot lehetett kitölteni. A nyertes jutalma egy szép könyv volt. A Városi Könyvtár előtt filmvetítéssel szórakoztatták a közönséget. A rendezők kerékpáros csillagtúrát szerveztek, amelyen nagy örömmel vettek részt családok, baráti társaságok és gyerekek.

A túra egyik feladata volt megkeresni a Strázsahegyen a Kugel pincét, ahol a látogatók Dénes Imre műveit és performanszát láthatták. Rendezvény csúcspontja a Strázsahegyi kilátónál zajlott, 21 órától kezdve a II Kárpát-medencei Tűzugró Fesztivál zajlott, amely itt összekapcsolódott a Múzeumok Éjszkája rendezvénnyel. Jó hangulatról a Zsindelyes és a Lármafa zenekar és az elmaradhatatlan Monori Strázsák Néptánc Együttes gondoskodott. Tovább javította a hangulatot a tábortűz, amely körül szalonnát sütögető emberek ültek és kortyolgatták a strázsahegyi borokat, miközben a rendezők ajándékokat sorsoltak ki a túrázók között. Nagy sikere volt a Czibor Éva, Dénes Imre és Kovács Buddha Tamás által készített pólóknak és természetesen a Zátrok pincéből származó Város Borának.

A rendezők köszönetüket fejezik ki a támogatóknak: Ajtai György szikvíz, Kugel György, Monori Borút Egyesület, Zátrok Károly bor, Pékmester Bt. kenyér, Vasúti Hentesüzlet szalonna.

A rendezők feltett szándéka, hogy jövőre is lesz Múzeumok Éjszakája Monoron.

Forrás: strazsaborrend.hu

*

Terv szerint halad a bölcsőde építése

Úgy tűnik, semmi sem veszélyezteti az épülő bölcsőde szeptember 20-i műszaki átadását.

Ide kattintva, képriportunkból Olvasóink is meggyőződhetnek arról, hogy a munka ütemesen halad: szerelik a elektromos és a fűtési rendszert, a tető is hamarosan elkészül.

Forrás: sulysap.hu

Forrás: Strázsa–Felső Tápió Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., Monori HVI

Cikk megosztása