Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről

A 122/2009. (IX.17) FVM rendelet 10. §-a, valamint a Vhr. 8. § (1) a) pontja alapján az adott jogcím vonatkozásában az MVH által kibocsátott - támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó - jogerős támogatási határozottal rendelkező ügyfelek 2010. július 1 - augusztus 2. között kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani.

A támogatási határozat jogerőre emelkedik - amennyiben a döntés ellen határidőben nem nyújtanak be fellebbezést - a készhezvételtől számított tizedik munkanapot követő napon, vagy a "Fellebbezésről való lemondó nyilatkozat" (8. számú melléklet) kifiezetési kérelemhez történő csatolásával. Amennyiben ugyanis a fellebbezésre nyitva álló időtartam alatt mondanak le a fellebbezés jogáról, úgy a támogatási határozat a lemondó nyilatkozat MVH-hoz történő érkezése napján jogerőre emelkedik.

A kifizetési kérelem benyújtása

A kifizetési kérelmet az MVH által rendszeresített nyomtatványokon, postai úton kell benyújtani 2010. július 1-augusztus 2. között.

A Vhr. 8. § és a 16. § (4) bekezdése és a támogatási rendelet 10.§ b) pontja alapján az adott jogcím vonatkozásában az MVH által kibocsátott jogerős - pályázatnak helyt adó, vagy részben helyt adó - határozattal rendelkező ügyfelek 2010. július 1-31. között kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani. Tekintettel arra, hogy július 31. munkaszüneti napra esik, így a benyújtásra nyitva álló időszak utolsó napja 2010. augusztus 2. Az ezen a napon postára adott kérelmeket határidőben érkezett kérelemként kezeli a hivatal. Tehát a kérelmeket legkésőbb 2010. augusztus 2-án adhatja postára. A benyújtás napja a borítékon szereplő postai bélyegző dátuma.

Javasoljuk, hogy a küldeményt tértivevénnyel adja fel!

Az MVH kizárólag a kérelem benyújtására nyitva álló határidőben benyújtott kérelmeket bírálja el, a jogszabályban rögzített időszakon kívül - azt megelőzően vagy azt követően - benyújtott kérelmeket érdemi végzés nélkül, végzéssel elutasítja.

A Közleményt teljes terjedelmében a Csatolmányokban olvashatják!

Kapcsolódó jogcímek: § - EMVA EMVA IV. tengely - LEADER LEADER

Cikk megosztása