Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. június 1-jei hatállyal visszavonta az MgSzH elnökének, Lukács Lászlónak a vezetői megbízását - közölte a hivatal.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóosztályán kedden megerősítették az MTI értesülését, miszerint a hivatal vezetője Bognár Lajos lett, és azt közölték, hogy az új elnök már meg is kapta kinevezését az MgSzH élére.

Bognár Lajos eddig az MgSzH Élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese volt. Bognár Lajos - az MgSzH honlapján elérhető adatok szerint - 1996-ben végezte el az Állatorvos-tudományi Egyetemet Budapesten, majd posztgraduális képzés keretében szerzett állategészségügyi igazgatási és járványügyi szakállatorvosi diplomát.

Az új elnök trénerként közreműködött egy PHARE-TEMPUS projektben. 1998-2005 között a Békés megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáson dolgozott. EU felelősként a csatlakozásra való felkészülésben részt vett jogszabályalkotásban, bizottsági munkacsoportokban. Hazai állati eredetű melléktermék szakértő lett.

2005. augusztus 1-től 2006. december 31-ig az FVM Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Főosztály főosztályvezető helyettese. Országos főállatorvos helyettesként ellátta a Főosztály működtetésével kapcsolatos tevékenységet, az Állategészségügyi Szolgálat irányítási feladatait és a járványügyi osztály közvetlen irányítását.

2007. január 1-től volt az MgSzH Központ Élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettese.

Forrás: MTI

Cikk megosztása