Rendőrőrs átadás

A felújítási munkálatok befejezése után 2010. április 1-jén 11 órakor került sor a Baktalórántházi Rendőrőrs épületének ünnepélyes átadására, melyet ünnepélyes állománygyűléssel és sajtótájékoztatóval kötött össze a rendőrség.

(a kép forrása: police.hu)

Az átadón részt vett Szepesi István r. dandártábornok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány és Dr. Gere Zoltán r. alezredes, nyíregyházi rendőrkapitány; valamint a térség polgármesterei. A szónokok beszédeikben kihangsúlyozták, hogy igencsak szükséges volt a megromlott állagú épület teljes belső felújítása, bővítése.

A munka költségeinek finanszírozása a rendőrség, a megyei önkormányzat és a települési önkormányzatok összefogásával valósult meg. A beruházás költsége: 3,5 millió forint.

*

A K&H ismét segít

A K&H Gyógyvarázs mentést segítő eszközökkel, berendezésekkel járult hozzá a Baktalórántházi Mentőszolgálat felszereléséhez. A rendezvényen dr. Pápai György Észak-Alföldi regionális orvosigazgató mondott köszönetet. Elmondta:az elmúlt 5 évben mindig kaptunk valamilyen ajándékot a K&H gyógyvarázstól, ezek mentéstechnikai eszközök több millió forint értékben.

*

Ülésezett a gávavencsellői képviselőtestület

Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő testülete 2010. április 29-én Balsa Község Önkormányzatával együttes ülésen tárgyalta a közös fenntartásban működő Rakovszky Sámuel Általános és Művészeti Iskola 2009 évi zárszámadását.
Ezt követően a képviselők zárt ülésen tárgyaltak a temető üzemeltetésre beérkezett pályázatokról - a döntést azonban későbbre halasztották.

A zárt ülést követően, nyílt ülésen módosította a Képviselő testület Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzatának 2009. évi költségvetését, illetve elfogadta a 2009. év zárszámadását és egyszerűsített beszámolóját.
A képviselők előterjesztést fogadtak el az önkormányzatnál és intézményeinél végzett belső ellenőrzés tapasztalatairól.

Napirendi pontok között szerepelt a Gávavencsellő, Gorkij u. 21. szám alatti önkormányzati ingatlan felajánlása, illetve a Gávavencsellő, Kápolna u. 48. szám alatti ingatlan megvásárlása. Utóbbival kapcsolatban a képviselők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos által felkínált árajánlatot nem fogadják el, ezért felhatalmazták Dr. Karakó László polgármestert, hogy tegyen árajánlatot a tulajdonosnak, melyet a következő ülésen ismét megtárgyalnak.

Az ülésen szóbeli javaslat is helyet kapott, ennek alapján elfogadásra került az Idősek Gondozóházának 2009. évi költségvetésének módosítása, illetve beszámolója.

*

Dr. Csernus Imre pszichiáter előadása

Április 26-án, 17:00-kor az Ibrányi László Művelődési Központ színháztermében, hatalmas tömeg jelent meg az Egészségklub 17. előadásán. A szokatlan helyszín és nézőszám oka, hogy az előadó ezúttal az országosan ismert és elismert pszichiáter, dr. Csernus Imre volt.

Dr. Csernus Imre nem okozott csalódást, hiszen a védjegyévé vált módon és stílusban tartotta hatalmas erejű és hatású előadását. A téma a párkapcsolatok és a szenvedélybetegségek voltak, melyeket a doktor úr a nézők közül kihívott és önmagukat vállaló hallgatóságon keresztül vázolt fel.

*

Rendvédelmi nap Nyírkarászban

A Kisvárdai Rendőrkapitányság, Nyírkarász község Önkormányzata és a helyi általános iskola közös szervezésében – Nyírkarász Rendőrőrs alapításának 10 éves évfordulója alkalmából – 2010. május 5-én, szerdán 10 órától a nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskolában, Rendvédelmi Nap címmel rendezvény megtartására került sor.

A programok szerint a résztvevők a Rendőrség, a Tűzoltóság, az Országos Mentőszolgálat, a Vám és Pénzügyőrség illetve a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak bevonásával különböző technikai bemutatókon vehettek részt. A helyi általános iskola felső tagozatos diákjai pedig tűzvédelmi, polgárvédelmi, közlekedésrendészeti vetélkedőn vehettek részt.

10,30-11,30-ig a mentőszolgálat, tűzoltóság és a rendőrség közös bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A szituációban fiatal személyek, drog befolyásoltsága alatt, egy buliból hazatérve balesetet szenvednek, a kiérkező tűzoltók és mentősök pedig mindent megtesznek a sérültek ellátásáért.

13 órától a rendezvény végéig az érdeklődők számára prevenciós filmvetítést tartottak az iskola ebédlőjében. Ennek témái: terhesség-megszakítás, drogfogyasztás, családon belüli erőszak. 14 órától kutyás és motoros rendőrök, a bevetési alosztály és a tűzoltóság bemutatójára került sor. A rendezvény időtartama alatt rajzverseny, aszfaltrajzolás, ujjlenyomat vételi lehetőség várta az érdeklődőket, illetve a szolgálati gépjárművek /rendőrautó, tűzoltóautó, mentőautó/ megtekintésére volt lehetőség.

*

Alapkőletétel Baktalórántházán

Bár az elmúlt hetekben magányosan árválkodott egy telek Baktalórántháza központjában, hamarosan szorgos munkások hada szállja meg, ugyanis fél év alatt megépítik az Európa Egészségházat, amely a baktalórántházi kistérség járóbeteg-szakellátó központja lesz. A beruházás elkezdődésének jeleként kedden a városi önkormányzat megrendezte az ünnepélyes alapkőletételt.

– Történelmi nap Baktalórántháza életében 2010. május 18-a. A város közigazgatási területén az eddigi legnagyobb beruházás kezdődik el, amelynek az összértéke 1 milliárd 44 millió forint. Ebből az uniós támogatás 992 millió forint, az önerő pedig 52 millió forint – értékelte a beruházás jelentőségét Nagy Lajos, Baktalórántháza polgármestere.

– Az épület novemberre készen lesz, utána következik a berendezése. Már 2005-ben tanulmányterv készült arról, hogy a kistérségnek szüksége van egy járóbeteg szakellátó intézményre, amely a kistérség központjában, Baktalórántházán épülne meg. Azért is fontos a kistérség 35 ezer lakójának a járóbeteg szakellátó központ, mert a kórházak bizony elég messze – Nyírbátorban, Kisvárdán, Mátészalkán, Nyíregyházán – vannak.

*

Városi Napok Baktalórántházán

A rendezvény helyszíne: Baktalórántháza József Attila Művelődési Központ, Református Templom, Fő tér

A rendezvény időpontja: 2010.03.11-14.

Nagy sikerrel zárult a már hagyománynak számító Városi Napok idén is. A rendezvénysorozatot a Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium és a Reguly Antal Általános Iskola műsora nyitotta meg március 11.-én.

A színvonalas műsorokban részt vettek a Zengő Erdő Óvoda nagycsoportosai , az Arany Ősz Nyugdíjas Klub tagjai és a Gyermekvédelmi Központ lakói. Március 13.-án negyedik alkalommal került megrendezésre az Egyházi Kórustalálkozó a Református Templomban. A záró rendezvényre pedig ünnepi megemlékezés és koszorúzás keretében került sor a Főtéren.

*

Útátadás Ramocsaházán

2010. február 18-án ünnepélyes keretek között átadták a felújított Székely, Ramocsaháza, Ramocsaháza, Nyírkércs, Baktalórántháza útvonalú útszakaszt.

Az ünnepi átadást megnyitotta: Dr. Oláh Lajos, államtitkár. Meghívott vendégként Szabados József is tiszteletét tette az eseményen.

Az útfelújítás beavatkozási hossza (méter): 13 450; költsége (forint): 243 720 000 Ft

Forrás: Közép-Nyírségért és Rétközért Vidékfejlesztési Kh. Egyesület, Baktalórántházi HVI

Cikk megosztása