Fedezze fel Magyarország természeti kincseit!

Egy héten keresztül izgalmas kalandtúrák, ingyenes családi programok és számos érdekesség várja a Nemzeti parkok látogatóit hazánk legszebb tájain!

Az idén az Őrségi Nemzeti Park ad otthont a IV. Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényének. 2010. június 11-én, pénteken Őriszentpéteren ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciára várják a szakmai közönséget. A rendezvényt V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szakállamtitkára nyitja meg.

2010. június 12-én, szombaton a nagyközönségé a főszerep, Pityerszeren a tíz hazai nemzeti park bemutatkozása, hagyományőrző kézművesek bemutatója és vására, "Zöld forgatag" várja az érdeklődőket. A játékos természetismereti és turisztikai vetélkedők résztvevői hasznos nyereményekkel gazdagodhatnak. Egész hétvégén garantált szakvezetéses túrák indulnak gyalog, kerékpáron és szekéren, amelyeken az Őrségi Nemzeti Park csodálatos természeti szépségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

2010. június 14-20. között valamennyi nemzeti parkban számtalan izgalmas program, kedvezményes túrák és belépési lehetőségek, ingyenes családi rendezvények várják a közönséget. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) számos szolgáltatója kedvezményes szállásajánlatokat kínál.

A rendezvénysorozatról bővebb információt a Nemzeti Parkok Igazgatóságának portálján olvashatnak.

Forrás: fvm.gov.hu

Cikk megosztása