Alkalmasnak találta Fazekas Sándort a vidékfejlesztési miniszteri poszt betöltésére az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága, a hivatalba lépő új kormány jelöltjét a testület csütörtöki ülésén meghallgatta, és 14 igen, 4 tartózkodás és két MSZP-s nem szavazat mellett támogatta.

A miniszter a leendő agrárkormányzat legfontosabb céljaként a versenyképes vidék megteremtését jelölte meg nemcsak gazdasági, hanem életminőség, életforma tekintetében is. Elmondta: ennek érdekében a helyzetfelmérést követően stratégiai - tíz évre szóló -, valamint rövid távú intézkedési terv készül a szükségesnek ítélt feladatok végrehajtására. Fazekas Sándor aláhúzta: a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés viszonyát harmonizálni kell, hiszen a tárcához tartozó területek - a környezetvédelem, a vízgazdálkodás, az agrárium, az élelmiszerbiztonság és a vidékfejlesztés - egységes egészet képez.

*

A köztársasági elnök kinevezte a Vidékfejlesztési Minisztérium új államtitkárait Június 2-án a köztársasági elnök a Sándor Palotában kinevezte a vidékfejlesztési tárcánál Ángyán Józsefet parlamenti, Farkas Imrét közigazgatásért felelős államtitkárrá, továbbá Czerván Györgyöt, V. Németh Zsoltot, Kardeván Endrét és Illés Zoltánt államtitkárrá.

*

Vidékfejlesztési Minisztérium A miniszter neve: dr. Fazekas Sándor Államtitkárok:

Cikk megosztása