Sásdi Városháza avatója

2010. március 12-én átadták az új Sásdi Városházát, amely a DDOP-4.1.1/B-2008-0008 "Sásd Városközpontjának kiterjesztése és megújítása a polgármesteri Hivatal akadálymentesített és modernizált épületbe való költöztetésével valamint központi közpark - felújítással" című pályázat keretén belül újult meg.

A megnyitón nagyszámú meghívott vendég és érdeklődő vett részt. Beszedett mondott többek között Dr. Szakács László a térség országgyűlési képviselője és a Székely Szilárd Sásd város polgármestere. Az ünnepség után az érdeklődők megtekinthették a felújított épületet és meggyőződhettek az új hivatal európai színvonaláról.

Ebben az épületben már a lakosság 21. századi körülmények között intézhetik ügyeiket és végezhetik a dolgozók a feladataikat. Az épület teljesen akadálymentesítése is megtörtént a pályázat keretén belül, így már a fogyatékkal élők is könnyű szerrel intézhetik az ügyeiket. Az ünnepség végén a rendezők az érdeklődőket szendvicsebéddel várták.

*

Városismereti verseny és Szociális Kompetencia Fejlesztő tréning a Sásdi kistérségben

A „Figyusz a Hegyhátra” program keretén belül a Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás március 20 Sásdon Városismereti verseny került megrendezésre.

Öt helyszínen voltak állomások: Sásdi Általános Művelődési Központ Általános Iskolájának aulájában, Sásdi Római Katolikus Templomban, Városi Könyvtárban, Városházán és a Kistérségi Társulás irodájában. 10 csapat versenget a legjobbak könyvjutalomban részesültek és minden résztvevő fiatal „Figyuszos” pólót kapott ajándékba.

A tréning folytatása volt az egy évvel ezelőtt megrendezett Én-kompetencia fejlesztő tréningnek. A fiatalok játékos feladatokon keresztül a közösséghez való tartozás, közösségalkotás alkotás képességét erősítette a résztvevőkben. A tréning záró napjára kis közösségé kovácsolódott a csoport és valamennyien hasznosnak értékelték az eltöltött időt.

A programról a Dombóvári TV is hírt adott.

További események a „Figyusz a Hegyhátra” program keretén belül:

  • Május 22. Multikulti fesztivál Mindszentgodisán
  • Június 18. Kistérségi ifjúsági konferencia Mágocson
  • Július 6. Érzékek birodalma Szágyon
  • Augusztus 9-10. Csillagász tábor Paléban
  • Szeptember 4. Kézműves nap Vargán
  • Szeptember 18. Hegyháti Ifjúsági Fesztivál Sásdon
  • Október 16. Művészeti Gála Vásárosdombón
  • November 20. Zárókonferencia Sásdon

*

A Duna-Dráva Nemzeti Park következő túrái és nyári táborai

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság május elsején Béda-Karapancsán madárodú ellenőrző túrát szervez. A túrán szakember segítségével lehetőség nyílik a kihelyezett madárodúkat költési időszakban szemügyre venni. Főként különböző cinegefajok tojásait, fiókáit figyelhetjük meg a programon.

Május 22-én, az Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából a Barcsi Borókás természeti értékeit fedezhetjük fel szakvezető segítségével.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet gyerekeknek szervezett táborainkra is!
Természetismereti Sátortábort szervezünk a Dráva Kapu Bemutatóközpontban Barcs-Drávaszentesen június 20-25-ig,
nyári napközis táborba várjuk a gyerekeket Pécsre a Tettye Oktatási Központba augusztus 23-27-ig.

Szeretettel várjuk Önöket!

*

IV. Mágocs Kupa Autós Ügyességi Szlalomverseny

Immáron 4. alkalommal rendezi meg a Mágocs Városi Sportkör az Autós Ügyességi Szlalomversenyt Mágocs Fő utcáján. Május 24-én reggel 8 órakkor kezdődik a rendezvény, közel 80 indulóval, akik megmutathatják, hogy tudnak a kiépített pályán szlalomozni. Az ezt megelőző 3 verseny eredményein és nézettségén felbuzdúlva egyre inkább bővítik éás bonyolítják a szervezők a pályát.

Bővebb információért keressék fel a honlapot: www.rally.magocs.hu

*

Sétány készül Mágocs központjában

Az ÚMVP III-as tengely, 1.fordulójában nyertes falumegújítás és fejlesztés pályázatban feltüntettek szerint Mágocs város megkezdte a beruházását.

A sétány amit megnyert a város, nem csak egy egyszerű kikövezett út lesz, hanem szökőkúttal, szoborral díszített apróköves kis utcák. Melyben padok lesznek, azok számára akik pihenni szeretnének és úgy szeretnék csodálni a szökőkutat. A beruházás befejezését nyár elejére tervezik, egy átadó ünnepség keretében.

*

Projekt partner lovas útvonalakhoz
Származási ország: Svédország

Leírás: Nemrégiben hoztak létre egy svéd lovas útvonalhálózatot. A hálózat célja az emberek és lovak számára biztonságos lovaglási, fogathajtási, és gyakorlási lehetőség biztosítása. Ez speciális útvonalak létrehozásával, és a lovasok és lovaik oktatásával oldható meg.

A hálózat másik célja a vidék fenntarthatóságának erősítése, a vállalkozások, a turizmus, a foglalkoztatás, az együttműködés, és a konfliktusok megelőzésének támogatásával. A biztonságos lovas útvonalak ezen kívül hozzájárulnak a közjó növeléséhez a lovaglás és más lovas tevékenységek, illetve más, a lovas útvonalak mentén űzhető sporttevékenységek ösztönzésével. A természet jobban elérhetővé válik mindenki számára, és különösen a fogyatékkal élők lovas terápiás lehetőségei javulnak.

A svéd hálózat más hasonló hálózatokkal szeretne kapcsolatot létesíteni együttműködés, és a tapasztalatcsere céljából.

Bővebb információért kérem a forduljon a svéd kapcsolattartóhoz.

Kapcsolattartó:
Anna Lundberg, Hushållningssällskapet Väst
e-mail: [email protected]
Mobile: +46 (0)70 6362163

*

Fontos Pont a Hegyhát Ifjúság életében

2010. április 23 és 25 között Alsómocsoládon a Mobilitás Dél-dunántúli Regionális Szolgáltató Iroda két munkatársa által vezettet Közösségfejlesztő tréningen vettek részt a Sásdi kistérség fiataljai.

A program a TÁMOP 5.1.1. konstrukcióban támogatott „Fontos Pont a Hegyhát Ifjúság életében „ című projekt keretén belül valósult meg. A kistérségi szintű projekt megvalósítója Sásd Város Önkormányzata. A program célja az volt, hogy a pályázat célcsoportjába tartozó fiatalok megismerhessék a programot és elinduljanak a közösséggé válás útján. A programba személyes és szociális kompetencia valamint közösségfejlesztő elemek épülnek be. A program a Sásdi Kistérségben 2 éven keresztül fog folyni.

*

Bikal Vágta 2010

2010. május 29-én Bikal község (és ezáltal a kistérségünk) ad otthont a "Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutamának".

A rendezvényt hosszabban bemutató anyagot jelen levelemhez csatoltam.
Jelenleg is folyik a versenyzők és a szponzorok, támogatók keresése. Ebben szeretnék én is segítséget nyújtani, ezért ha tud ön olyan szervezet aki támogatná a rendezvényt, vagy ismernek versenyzőt aki szívesen indulna a versenyen, kérem jelezzék felém az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Ha esetleg települése is támogatná a rendezvényt, akkor is várjuk a jelzésüket!

Forrás: Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület

Cikk megosztása