Összesen 14,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásra írt ki pályázatokat az Agrármarketing Centrum (AMC) tej és tejtermékek marketingjére, valamint a magyar nyúlhús népszerűsítésére – derül ki az AMC pályázati felhívásából. Figyelem! A tejágazati pályázatok benyújtási határideje május 16-a, a nyúlágazati pályázatoké május 19-e.

Az AMC a tej és tejtermékek komplex marketingprogramja támogatására kiírt pályázat szerint 9,8 millió forintot ad támogatásként a tejágazatnak. A tejágazati pályázat célja a magyar tej és tejtermékek népszerűsítése a lakosság, kiemelten a tanulók körében, a média tájékoztatása a tejfogyasztás fontosságáról, a magyar tejtermékek jó minőségéről, egészséges voltáról.

A magyar nyúlhús népszerűsítésére, ismertségének növelésére és a fogyasztás serkentése érdekében kommunikációs kampány támogatására 5 millió forintot fordít az AMC. A nyúlágazati pályázat célja a magyar nyúl, illetve belőle készült termékek népszerűsítése, valamint a fogyasztók nyúlhússal kapcsolatos ismereteinek bővítése marketing eszközök segítségével.

Határidők

A tejágazati pályázatokat 2010. május 16-ig, míg a nyúlágazati pályázatokat 2010. május 19-ig postai úton, a postai feladást követő napon pedig elektronikus formában is el kell juttatni az AMC-hez.

Forrás: gazdakor.hu

Cikk megosztása