Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nem termelő mezőgazdasági beruházásokhoz nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 33/2008. (III. 27.) FVM rendelet alapján igényelhető támogatásra beérkezett támogatási kérelmek adatai alapján az az elvi döntés született, hogy a beérkezett kérelmek közül mindegyik formai és adminisztratív ellenőrzésen megfelelt támogatási kérelem elfogadásra kerül.

Forráshiány miatti elutasítás és az ehhez szükséges rangsorolás egyik alintézkedés esetén sem várható.

A fenti döntés nem helyettesíti az egyes kérelmekre vonatkozó egyedi döntést, az minden esetben az egyes támogatási kérelmekre hozott határozatokban fog megjelenni.

A beadott kérelmeknek minden esetben adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzésen kell átesni, melyek során többek közt vizsgálják a jogosultsági feltételeknek való megfelelést, az adott területre vonatkozó túligénylést, stb. és minden ügyfél számára pontmegállapítás is történik. Az ügyfél csak ezt követően kaphatja meg az egyedi határozatot arról, hogy támogatási kérelme jóváhagyásra, részben jóváhagyásra, vagy elutasításra került-e.

Forrás: FVM - Agrár- vidékfejlesztési Főosztály

Cikk megosztása