Az FVM Vidéki Foglalkoztatást Segítő Programiroda és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Dél-dunántúli regionális rendezvénye Belecskán

A Foglalkoztatási Programiroda és az MNVH az elmúlt tizenkét év szociális földprogramban elért eredményei alapján Belecskán szervezte meg regionális tájékoztató rendezvényét.

A program keretében előadást tartott Pásztohy András miniszteri biztos "A vidéki foglalkoztatás bővítésének lehetőségei" címmel, Fazekas József SzMM főosztályvezető- helyettes "A vidéki munkahelyteremtés eredményei" címmel.

Nagy figyelmet keltett Dr. Kis Zoltán FoPi vezető előadása a Programiroda programjáról és tevékenységéről.

Dr. Jakab Róbert Belecska község polgármestere bemutatta a községben elért eredményeiket egy kertész-, gyümölcstermelő vállalkozás létrehozása és működtetése érdekében, amelynek eredményeként az év nagy részében gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség Belecskán.

*

Sikeres pályázatok a gyönki könyvtárból

Gyönk Város Önkormányzatának Könyvtára által elnyert pályázatok:

1. Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése "Tudásdepó Expressz" támogatásra, TIOP-1.2.3/09/1
Paks-Gyönk könyvtári szolgáltatásainak infrastrukturális fejlesztése

2. "Tudásdepó-Expressz"- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében, TÁMOP-3.2.4/08/01
A kivitelezés ütemezése és további információk a pályázatokról: 74 / 548 019

*

Társulási ülés a Tamási és Simontornya Városkörnyéki Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulásnál

2010. február 17-én tartotta soron következő ülését a Tamási és Simontornya Városkörnyéki Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása. A testület meghatározta a Hegyhát Szociális Intézmény létszámkeretét, az alapszolgáltatások térítési díját, az élelmezési normákat, valamint az Intézmény költségvetését.

Ugyanezen témákban döntött a Tamási és Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja vonatkozásában. A testület elfogadta a Többcélú Kistérségi Társulás 2010. évi költségvetését.

*

Véleménycsere a vidékfejlesztésről Tamásiban

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nkft. Vidékfejlesztési fórumot szervezett a Tamási kistérségben, azzal acéllal, hogy a hatékony együttműködés érdekében véleménycserére, közös gondolkodásra hívja a térség meghatározó szereplőit.

Márton György az Ügynökség ügyvezető igazgatója fórum céljaként az alábbiakat határozta meg: - eddigi eredmények összefoglalása, a tapasztalatok összegzése, - tájékoztatás a jövőben várható vidékfejlesztési eseményekről, - a kistérség jelenlegi fejlesztési elképzelései.

A tanácskozás harmadik része a fejlesztési elképzelések megtárgyalása volt különösen hasznos, mert egy a kistérséget átfogó kép alakult ki az elkövetkező időszak várható kistérségi fejlesztési irányairól.

*

Tájékoztató rendezvény a Tolna megyei szervezetek képviselői számára Tamásiban

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kistérségi Koordinációs Hálózata és a Tamási és Simontornyai Többcélú Kistérségi Társulás együttműködése eredményeként tájékoztató rendezvényre került sor az Innovációs Központ épületében roma szervezetek képviselői részére 2009. november 26-án.

A rendezvényen megismerhették az érdeklődők a cigány kisebbségi önkormányzatok és roma civil szervezetek pályázati lehetőségeit. Tájékoztatták őket a Roma Fejlesztési és Tervezési Programiroda munkájáról.

Bencsicsné Tóth Krisztina a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Tamási Kirendeltsége kirendeltség-vezetője ismertette a roma közmunka programot és a képzési lehetőségeket.

Forrás: 3-as KÉZFOGÁS Nonprofit Kft.

Cikk megosztása