Szentendre város könyve

Szentendre városa 2009-ben ünnepelte 1000 éves fennállásának évfordulóját. Ez alkalomból 2009. augusztus 20-án a Képviselő-testület megtartotta emlékülését. Az ünnepségen résztvevők számára bemutatták a város könyvét is.

A könyv elkészítésének célja, hogy Szentendre 1000. évében minden városlakó, intézményi vezető és munkatárs, egyesületi tag, a városért tenni akarók megörökítsék kézjegyüket az utókornak. A könyv utolsó lapja 2009. december 31-én zárul.

Szeptember hónapban a városkönyvet folyamatosan eljuttattuk óvodákba, iskolákba, közintézményekbe. Várhatóan októbertől nyílik lehetősége arra, hogy a városkönyvben a városlakók is megörökítsék aláírásukat.

A „Szentendre 1000 éves” jubileum alkalmából készült városkönyv a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (26/503-368) ügyfélfogadási időben (Hétfő: 8.00-18.00, Kedd: 8.00-16.00, Szerda: 8.00-16.00, Csütörtök: 8.00-16.00, Péntek: 8.00-12.30) érhető el.

A részletekről és aktuális információkról a www.szentendre.hu honlapon tájékoztatjuk Önt.

A könyvet Vincze László papírmerítő mester ajánlotta fel a városnak, amiért ezúton is köszönetet mondunk.

*

„Ki az anyatejből minél többet kivett, az lesz legerősebb testileg, lelkileg…”

Pomázon, a 17. anyatejes nap alkalmából 135 pomázi édesanyának mondtak köszönetet az önzetlen - minimum egy évig történő - anyatejes táplálás elismerésére.

*

Értesítés iskolabusz indításáról

A pismányi városrész felől az IZBÉGI és a BARCSAY iskolákat közvetlenül érintő, iskolásokat is szállító busz a reggeli és délutáni időpontban is közlekedik.

Így a diákok átszállás nélkül, a kicsik kísérő segítségével juthatnak el iskolájukba, majd délután vissza a lakhelyükre.

*

Pomázi gyermekekkel találkozott a környezetvédelmi miniszter

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter tett látogatást 2009. november 24-én a pomázi Mátyás Király Általános Iskolában valamint a Mesevölgyi és Mesedombi óvodában.

A szakminiszter látogatásával a „zöld” oktatási intézményekben a környezettudatos nevelés fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. Ittléte során saját kezűleg segített a gyermekeknek egy-egy fa elültetésében.

*

Évi 100 milliós bevétel a településeknek

Példás összefogással léptek fel a Szentendrei-sziget mikrotársulásának polgármesterei a települések működésének, fenntarthatóságának, és a vízbázis védelmének érdekében.

Forrás: Szentendrei HVI

Cikk megosztása