Településőrök Enyingen

Önkormányzatunk 2009. októberi testületi ülésén döntötte el, hogy részt vesz az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium "Településőr programjában", amelynek szervezésével Enying Város Szolgáltató Intézményét bízta meg.

Az intézmény sikeres pályázatával 2010. január 1-től kezdhette meg munkáját Enying városában kettő településőr.

Az Önkormányzat 160.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert dologi kiadásokra (felszerelés, bicikli, mobiltelefon), ezen felül a minisztérium a településőrök bérkiadásait téríti meg 100%-ban.

A Településőrök feladata:

* A településen tevékenykedő hivatalos és közfeladatot ellátó személyek munkavégzésének támogatása
* Közvagyon védelmének biztosítása
* Települési rendezvények biztosítása
* Természeti csapás esetén a műszaki mentés segítése
* Önkormányzati rendeletek betartatása

Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság ismerje és elismerje településőreink munkáját, és ennek az igénynek kívánunk 100 %-ban megfelelni.

Enying Város Szolgáltató Intézménye, valamint a településőrök várjuk telefonhívásaikat észrevételeiket munkájukkal kapcsolatosan, hogy városunk szép és biztonságos legyen.

Településőreink: Horváth József és Raffael Sándor Károly

Viplak Tibor
EVSZI vezető

*

Emléktáblát avattak Daruszentmiklóson

Az iskola névadója, Benedek Elek születésének 150. évfordulója
és az új iskolaépület átadásának 50. évfordulója alkalmából
szeptember 26-án emléktáblát avattak a Daruszentmiklósi általános iskolában.

Az eseményen Daruszentmiklós polgármester, Rauf Norbert és az Önkormányzat tagjai mellett a Benedek Elek Általános Iskola nevelőtestülete, valamint az iskola első igazgatója, Hajas János gyermekei is résztvettek.
Az avatáson Dr. Gulyás Antal, az iskola egykori tanára mondott beszédet.

*

Bölcsődék: pályázati sikerek

Remek arányt tudhat magáénak, a négy benyújtott programból két és fél pályázati sikert könyvelhet el a Bölcsődék Igazgatósága a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet kiírása nyomán. Díjözön a DO-n.

Szép dunaújvárosi vonatkozású eredménnyel zárult a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet által kiírt "Jó gyakorlat a gyermekvédelemben" című pályázati program, tájékoztatta a DO-t Dobráné Szabó Márta, a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény vezetője. A dunaújvárosi intézmény összesen négy pályamunkát nyújtott be az intézeti felhívásra, a bíráló bizottság ezek közül két pályázatot díjazásban részesített, egy pedig dicséretet kapott és közlésre érdemesnek tartották.

Az intézmény vezetője kiemelte: két speciális szempontú pályázatukat díjazta a szociális intézet: a "Bölcsőde a családokért" és "A bölcsődés korú speciális nevelési igényű gyermekek egyéni korai fejlesztése, és szüleinek megsegítése a gyermek állapotának elfogadásában" című pályázatuk nyert díjat a bírálók javaslata alapján. A dicséretet kapott pályamunka címe is beszédes: "Együtt a jelenben a jövőért".

*

ÚMVP III. tengely nyertes pályázók köszöntése

2009. november 17-én a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület ünnepélyes keretek között köszöntötte a kisapostagi Bárka Vendéglőben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely 4 intézkedésének keretében támogatási kérelmet benyújtó nyerteseket.

Molnár Tibor, az Egyesület elnöke, valamennyi szervezet részére átadott egy emléklapot, valamint az Egyesület logójával ellátott kültéri zászlót, mely kihelyezésére kerül majd valamennyi megvalósított beruházás és fejlesztés helyszínén.

Molnár Tibor, az Egyesület elnöke, valamennyi szervezet részére átadott egy emléklapot, valamint az Egyesület logójával ellátott kültéri zászlót, mely kihelyezésére kerül majd valamennyi megvalósított beruházás és fejlesztés helyszínén.

A rendezvény keretében a falumegújítás és -fejlesztés témakörében Somogyi Balázs, Perkáta Nagyközség Polgármestere mutatta be az Önkormányzat által megvalósítani kívánt "Perkátai Életút Projektet".

A vidéki örökség megőrzése témakörében Molnár Tibor, Iváncsa Község Polgármestere mutatta be a "Történelmi pihenőhely és időszalag kialakítása Iváncsa Főterén" című megvalósítandó projektet.

A turisztikai tevékenységek ösztönzése keretében a Duna-Vertik Kft. vendégház fejlesztésére nyert támogatást. A cég ügyvezető igazgatója Kutrovácz István röviden ismertette Kisapostag település turisztikai lehetőségeit, majd bemutatta a támogatási kérelem tárgyát képező fejlesztést.

A mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése intézkedés keretében Csizmadia György a Venyimgyümölcse Kft. ügyvezető igazgatója brikettálással történő hulladékhasznosításhoz kapcsolódó eszközfejlesztésre nyert támogatást. Előadása keretében bemutatta a brikettáló gépek működését, valamint a keletkezett végtermék hasznosítási módját.

A rendezvényen Krausz Marianna, MSZ vezető, röviden tájékoztatást tartott az Arculati Kézikönyvvel kapcsolatos tudnivalókról.

*

Kórház: pályázati siker

Kétszázmillió forintot nyert az SBO fejlesztésére a Szent Pantaleon Kórház, értesült a DO: a nagyszabású TIOP-pályázat második fordulóját is sikeresen vette az intézmény, a sürgősségi betegellátás fejlesztését célzó támogatási szerződést január 15-én írták alá a felek.

Sikeresen szerepelt és minden akadályt vett a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjában (TIOP) meghirdetett kétfordulós pályázaton, tájékoztatta honlapunkat Kovács Bettina, az intézmény kommunikációs munkatársa.

Kovács Bettina tájékoztatójában kiemelte: a most elhatározott pályázati program révén európai színvonalú, korszerűen felszerelt, modern centrummá válik a 2006 végén átadott dunaújvárosi Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO).

A pályázat megvalósulásával három fő területet érint a fejlesztés: egyfelől sor kerülhet a betegellátás javítását célzó műszerbeszerzésre, emellett a detoxikáló kialakítását valósítják meg, továbbá alapos infrastrukturális felújítás is vár az SBO-ra – ennek keretében az informatikai rendszer korszerűsítésére és energiatakarékos építészeti megoldások kialakítására kerül sor, valamint a régóta esedékes liftfelújítás is belefér a pályázati keretbe.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, dunaujvaros.com

Cikk megosztása