Szüreti felvonulás

2009. szeptember 26-án Keszeg településen szüreti felvonulás és bál került megrendezésre. A civil kezdeményezéssel és szervezéssel lebonyolított rendezvény több hetes előkészületei meglátszottak a magas színvonalú programokon és nagyszámú érdeklőkön.

Délután kettőkor már szinte az egész falun lázas készülődés lett úrrá és nem sokkal kettő után elindult a széles korosztályt, népviseletbe öltözött kicsiket és nagyokat, helyi táncosokat, valamint ének és civileket is magába foglaló menet.
A menet kígyózó oszlopának résztvevői 4 óra után a Kultúrháznál lévő színpadon léptek fel, hogy szórakoztassák közönségüket.
A műsor zárásaként szőlőpréselés és mustkóstolás volt a műsoron.

Este nyolc órától pedig kezdetét vehette a hajnalig tartó mulatság.

Képes beszámoló itt!

*

Betlehemi láng

A Betlehemi láng az idén is megérkezett Sződligetre. 2009. december 13.-án 18 órakor megtartott szentmise után a katolikus templomból haza lehetett vinni a szeretet és békét szimbolizáló Lángot. A Betlehemi Láng továbbadható, jelképezve a betlehemi Születés templomából származó üzenetet.

A Láng elviteléhez és biztonságos szállításához szükséges eszközökről a jelenlévők gondoskodtak.

*

IKSZT helyszíni ellenőrzés Rádon

2009. december 02.-án az MVH Rádon IKSZT ellenőrzést tartott. Az ellenőrökön és a címbirtokoson kívül jelen volt a település polgármestere és a HVI vezetője. A helyszínen a jelenlegi állapotot megtekintették, majd fényképeken rögzítették.

A támogatási kérelemben szereplő adatokhoz képest az ellenőrök eltérést nem tapasztaltak.

Forrás: DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása