Átadták Chernelházadamonya falugondnoki buszát

2009. október 3-án, a helyi szüreti felvonulással egybekötve ünepélyes keretek közt átadták Chernelházadamonya falugondnoki buszát.

Giczi Kálmán polgármester köszöntője után ünnepi beszédett mondott Rába László, a térség országgyűlési képviselője és Kozma Judit, a Falugondnokok Vas és Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének ügyvezető társelnöke. A szónokok után Pécsinger Éva evangélikus lelkésznő és dr. Beer Ferenc esperes-plébános ökumenikus istentiszteletet keretében megáldotta a gépjárművet, majd ezt követően sor került a nemzeti színű szalag átvágásával a busz átadására.

A 19 személyes falugondnoki busz 2009. október 5-én, hétfőn már munkába is áll, és reméljük sokáig fog szolgálni a falu és a környező települések valamennyi generációjának legnagyobb megelégedésére!

*

Hatósági ügyintézés indul októbertől a Felső-Répcementi Kistérségi Foglalkozatási Információs Pontban

Csepreg városában 2007. november 1-je óta működik a Felső-Répcementi Foglalkoztatási Információs Pont, a csepregi művelődési ház egyik irodahelyiségében.

Az irodát a Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai felügyelete mellett a helyi Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület működteti. 2009 augusztusában az önkormányzat tanúbizonyságot téve a hatósági ügyintézés fontosságáról, felújított egy irodahelyiséget, a középső iskola néven ismert épületben, melyet Csepreg Város Önkormányzata szolgáltatóházként kíván üzemeltetni.

Ebbe az épületbe fog költözni a Foglalkoztatási Információs Pont.
Az iroda működési idejében változás nem várható, de szolgáltatásai bővülni fognak, hogy Csepreg és a kistérség lakosságának munkaüggyel kapcsolatos ügyintézése egyszerűbbé váljon. Ez abban fog megnyilvánulni, hogy heti egy alkalommal a Kőszegi Munkaügyi Kirendeltség ügyfélszolgálati ügyintéző munkatársa fogja várni az ügyfeleket a megújult Foglalkoztatási Információs Pontban.

Az új helyen az új szolgáltatás indulása: 2009. október

További információ: www.szebbholnapert.hu

*

Ingyenes képzési lehetőségek Bükön a TÁMOP keretében!

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár a TÁMOP 3. 2. 3/ 08 jelű pályázatainak keretében a következő INGYENES képzésekre várja azokat a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűeket, akik:

-Alacsony iskolai végzettségűek (legmagasabb iskolai végzettségük 8 általános),
-Szakképzetlenek (pl. csak érettségi vizsgával rendelkeznek),
-GYES-en, GYED-en lévők,
-Regisztrált álláskeresők,
-Roma származásúak (önkéntes nyilatkozat szükséges),
-Gyermekét egyedül nevelő szülő,
-Nagycsaládos (3 vagy több eltartott gyermek).

Tervezett tanfolyamok: cseh és német nyelv, informatika, jogi- és pénzügyi ismeretek, szövés, stresszkezelés stb.
Képesítés: a tanfolyamok sikeres elvégzéséről és befejezéséről igazolást, illetve tanúsítványt kapnak a résztvevők!

A képzések ideje alatt szakképzett pedagógussal gyermekfelügyeletet biztosítanak szervezők.

További információ: bővebb információt kérni és jelentkezni a Művelődési Központban
(Bük, Eötvös u. 11.), a 94/558-409es telefonszámon, valamint a muvhaz37@t-online e- mail címen lehet.

*

Új bölcsődéje lett a kistérségnek

Kőszeg - Sikeresen pályázott a kistérségi társulás, így a Felsővárosi Óvoda bővítésével sikerült kialakítani a város új bölcsődéjét, amely két csoportszobával már működik is. A két csoportszobás, húsz férőhelyes bölcsődébe a maximális kihasználtság érdekében 32 apróságot vettek fel.

2008. december 31-ig működött Kőszegen a magánkézben levő Napsugár bölcsőde. Tíz férőhelyes volt, ennyi kisgyereket tudtak odavenni a családok. 2009. január 1-től kellett a városnak a bölcsődei kötelező feladatot ellátni úgy, hogy nem volt bölcsőde Kőszegen.
A Szociális Gondozási Központ tevékenységi körébe sorolták át a feladatot, s átmeneti megoldásként az Újvárosi Óvoda kőszegfalvi tagóvodájában alakítottak ki egy megfelelő helyiséget. A magánbölcsőde gondozónői ott folytathatták munkájukat.

Időközben, 2008. februárjában kiírás jelent meg a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében bölcsőde építésére. A többcélú kistérségi társulás pályázhatott, pályázott és nyert. A társulás egy projektfejlesztő és tanácsadó kft. -t bízott meg a pályázat megírásával, a projekt menedzselésével. Az épület tervezését helyi építész kapta, később kivitelezését is helyi vállalkozó.
A bölcsőde összköltsége 56 millió 120 ezer forint volt, az önerőt 6 millió 120 ezer forintot, Kőszeg Város Önkormányzata adta.

A város új bölcsődéjét a Felsővárosi Óvoda bővítésével alakították ki. Ez most hivatalosan a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény tagintézménye, önálló szakmai vezetővel.

A kistérség egész területét ellátó új gyermekintézmény október 1-től kapott működési engedélyt, azóta várják ide a kisgyerekeket két csoportba, nap mint nap.

Forrás: UTIRO LEADER Egyesület

Cikk megosztása