Együtt a közösségért címmel képzés indult a térség civil szervezeteinek

A Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával "Együtt a közösségért" címmel képzést indított a térség civil szervezetei számára Sátoraljaújhelyben.

Az alkalmakon a szervezetek képviselői elsajátítják a pályázatírás és forrásteremtés módszereit, valamint a vezetői és kommunikációs kézségeket.

*

Átadták az Esze és Mártírok utcát Sátoraljaújhelyen

Ünnepélyes keretek között adták át Sátoraljaújhelyben az Esze és Mártírok utcák felújított szakaszát. A 220 millió forintos projekt 80 %-os Európai Uniós támogatással valósulhatott meg. Az úttest felújítása mellett az út alatt húzódó vezetékek cseréjét is megoldották.

Minemellett új parkolók kialakítására is sor került a fejlesztés során.

*

Az elkövetkező 10 év városi fejlesztési elképzeléseiről tartott fórumot a polgármester

Sátoraljaújhely elkövetkező 10 évének fejlesztéseiről tanácskozott a polgármesteri hivatal dísztermében, mintegy 100 helyi lakos a város polgármesterének meghívására.

Szamosvölgyi Péter ugyanis az egykori Tanácsnoki rendszerhez hasonlóan az itt élők véleményét összegyűjtve kívánja megtervezni a megvalósítandó programokat.

Október elején megkezdődik a díszburkolat lerakása a sátoraljaújhelyi sétálóutcán

Sajtótájékoztatót tartott Sátoraljaújhely város polgármestere a városban zajló nagy beruházások közül a sétáló utca kialakításának jelen állásáról. A város polgármesterétől megtudtuk, hogy már október elején elkezdődik a díszburkolat lerakása a sétáló utcán.

*

Határmenti oktatás-fejlesztési programról indul Európai Uniós projekt a Zemplén TV közreműködésével

A Zemplén Televízió közreműködésében "Határmenti együttműködés témakörben" a miskolci Észak-magyarországi Regionális Képzőközpont tartott nyitórendezvényt a békéscsabai, kecskeméti és székesfehérvári regionális képző központokkal. Egymástól függetlenül ugyanis mind a négyen nyertek a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán.

A rendezvény célja, hogy a négy központ laza szövetségben összehangolja a közös témákat a határmenti oktatásfejlesztési programoknál.

*

93 millió forintból bővült a sátoraljaújhelyi Zemplén Európa Ház

6 helyett 3 hónap leforgása alatt, Európai Uniós támogatással, 93 millió forint összértékben a sátoraljaújhelyi Inkubátorház, a Zemplén Európa Ház bővítése, felújítása és műszaki fejlesztése.

Ennek tartalmáról a ZRVA és a kivitelezők sajtótájékoztató keretében adtak bővebb információt. Elmondták azt is, hogy a beruházás milyen változásokat hozott a 200 éves műemléki épületet és a szolgáltatások bővítését illetően.

Forrás: Sátoraljaújhelyi HVI, satoraljaujhely.hu

Cikk megosztása