Norvég delegáció Abán

Norvég nagykövet vezetésével egy 25 fős delegáció, valamint az NFÜ és a VÁTI szakemberei részére tartanak egy prezentációt a Norvég pályázat jelenlegi helyzetéről, és a jövőbeni továbbfejlesztési lehetőségekről.

*

Körzeti Önkéntes Tűzoltóverseny Sárosdon

2009. május 16-án került megrendezésre a Dunaújváros-Sárbogárd kistérségi önkéntes tűzoltóverseny. 5 település önkéntes tűzoltó egyesülete 20 csapattal nevezett a megmérettetésre.

A jó hangulatú, izgalmas verseny idén Sárosdon került megrendezésre, ahol a lelkes csapatok nagyon jó eredményekkel teljesítették a feladatokat. Utána pedig 17:00-tól bográcsozás és ünneplés volt a Sárosdi Művelődési Ház udvarán.

Az eseményről fényképes összefoglalót az alábbi linken lehet megtekinteni: http://www.sarosdmuvhaz.extra.hu/kep09.05.16/album/tuzoltoverseny.html

*

Vidéki szakrendelők épülnek - Abán lesz az egyik központ

Uniós támogatásból európai színvonalú, modern szakrendelő épül többek között Abán - jelentette be az egészségügyi miniszter 2009. 06. 11-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Székely Tamás közölte: a kistérségi járóbeteg-szakellátás fejlesztésére meghirdetett pályázat első eredményhirdetése 2008 augusztusában volt. Akkor tizenhat település nyert, a megmaradt forrásokra tavaly ősszel újabb pályázatot írtak ki.

A legnagyobb összeget - csaknem egymilliárd forintot - Baktalórántháza nyerte, mellette Szentlőrincen, Létavértesen, Abán, Polgáron, Téten és Vámospércsen épülnek meg az új központok 2010 végére.

A pályázat legfontosabb célja az egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítése és a szolgáltatási hiányok megszüntetése, valamint a szükségletekhez igazított és komplexebb ellátás biztosítása.

*

III. Falunap Csőszön

Harmadik alkalommal rendeztek falunapot a településen, melyet színes programokkal tarkítottak a rendezők július 11-én, szombaton.

Reggel 9 órától fogathajtóversenyt és karate-bemutatót tartottak, felléptek a mazsorettek és arcfestésre is nyílt lehetőség. 14 órától divatbemutatót tartottak, mellyel egyidőben megszavazták 2009 Csősz Szépét is. A szépségverseny eredményhirdetését és a koronázást 18.30-kor tartották.

Ezt követően a hastáncosok bemutatója után Veres Kata előadóművésszel hangolódhattak a jelenlévők az esti bulira, mely 20.30-tól vette kezdetét.

*

Kitüntetés a XII. Köztisztviselői Nap alkalmából

A köztisztviselők napja alkalmából 2009. július 1-jén rendezett központi ünnepséget idén az Önkormányzati Minisztériumban tartották.

Ebből az alkalomból Varga Zoltán önkormányzati miniszter a Köz Szolgálatért Érdemjel bronz fokozatát adományozta - a közigazgatás érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül - az Abai Kistérségből Szalai Jánosnak Csősz Község Polgármesterének.

*

XVII. Imre István Díjugrató verseny és LOVAS NAP

Sárosdon XVII. Alaklommal rendezték meg az Imre István Díjugrató versenyt, és Lovas Napot.

Nagy sikert aratott a népi fogathajtás (8 induló), a hintóverseny (10 induló) és a lovas ügyességi verseny (27 induló). A közönség egész nap látványos versenyekkel múlatta az időt, különösen a népi ügyességi versenyek arattak nagy sikert, ahol többek között almaszedő és székfoglaló versenyt is láthattak.

A nap zárásaként a tombolán kisorsoltak egy csikót, amelyet Fehér István helyi lakos nyert meg.

*

Sikeres FALUNAP Sárkeresztúron

2009. augusztus 2-án ÚMVP támogatással nagy sikerű falunapot tartottak Sárkeresztúron.

A rendezvényen a szórakoztató programokon kívül (néptánc, a Barátok közt sorozat Botondja énekelt, Operett műsor, Csajok ének és tánc együttes, Magyar nóta cigányzenével, Melódia együttes, Matyi és a Hegedűs, Bódi Csabi és a Csillagfény együttes, végül utcabál a Huszti duóval) az ÚMVP sátorban pályázati információhoz lehetett jutni, illetve különböző tájékoztató és promóciós anyagokat kaptak az érdeklődők.

Forrás: Abai HVI

Cikk megosztása