A Tisza-tó Napját ünnepelte a régió

Május 14-én tartotta első hivatalos Tisza-tó Napját a harmincegy évvel ezelőtt emberi kéz alkotta Kiskörei Víztározó.

A tavalyi Tisza-tó konferencia szervezői – Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság, Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság, Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, Magyar Országos Horgász Szövetség Tisza-tavi Kirendeltség, Tiszai Vízirendészeti Kapitányság, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács - a Tisza-tó Napja legfontosabb céljának azt fogalmazták meg, hogy a ma itt élő óvodások számára élhető térséget, biztos otthon, munkahelyet és perspektívát tudjon jelenteni a Tisza-tó.

Ennek érdekében szeretnék ösztönözni a Tisza-tó területén prosperáló szakterületek intézményeit az összefogásra, konstruktív együttgondolkodásra. Ennek nyújtott keretet a zárkörű Tisza-tó Napja Kerekasztal beszélgetés, melyet május 14-én tartottak a Kiskörei Szakaszmérnökség konferencia termében.
A Kerekasztal megbeszélésen közel 80 fő vett részt.

Az előadók között több szakállamtitkár – dr. Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár, Kóthay László vízügyi szakállamtitkár, Szaló Péter területfejlesztésért és építésügyért felelős szakállamtitkár -, a Kerekasztal házigazdája dr. Aradi Csaba Tisza-tavi miniszteri biztos volt. A szervezők szeretnék, ha a 2008-as ajánláson alapuló, idén pontokban megfogalmazott üzenet eljutna a döntéshozókig, s azok felelősséggel dolgoznának azok jövőbeni megvalósításán.

*

Megalakult a Tisza-Tó Fejlesztési Kft

A Tisza-Tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Regionális Fejlesztési Holding 20 millió Ft-os törzstőkével 50-50%- os tulajdonlással TISZA-TÓ FEJLESZTÉSI KFT néven létrehozott egy projektelőkészítéssel, menedzseléssel és finanszírozással foglalkozó társaságot.

Az új társaság célul tűzte ki a Tisza-Tó kiemelt üdülési területein beinduló uniós és egyéb / önormányzati, civil, vállalkozói / fejlesztések menedzselését. Az együttműködésben részt vesz az RFH Észak-Magyarországi és Észak-Alföldi leányvállalata is.

Székhely: 3384 Kisköre Kossuth ut 8, Tel:06-36-558-063 email:[email protected]

*

Megújul a piac Tiszafüreden

Sikeres pályázatot követően megújult korszerű környezet várja a vásárlókat a piac Kiss Pál és Dózsa Gy úti részének felújítása után. Az önkormányzat az ÉAOP - ból kapott 121 millió Ft-ból oldotta meg ezt a régen óhajtott munkát.

*

Adományból mehet Portugáliába a fiatal művész csapat

Az Önkormányzati Minisztérium támogatása révén lépett fel Tiszafüreden a rendkívül népszerű EXPERIDANCE együttes.

A 2500 Ft-os belépőt 412 érdekődő vásárolta meg. A bevételt a szervezők tejes összegben a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvós Együttes részére adományozták. Ezzel a segítséggel a fiatalok kiutazhatnak és felléphetnek egy portugáliai kocerten. Gratulálunk !

*

Sikeres Vidékfejlesztési Pályázatok Útján tovább korszerősödik a Kunhegyesi "Kunság Népe ZRt"

A napokban fejeződött be a többéves környezeti gondot okozó sertéstelepi hígtrágya kezelését szolgáló korszerü, környezetbarát létesítmény megépítése.

Emellett folytatják a gabonatisztító és szárító ,tároló tér korszerűsítését.

Mindkét beruházás az EMVA pályázati forrásokból valósul meg mintegy 150 millió Ft-os nagyságrendben.

*

Abádszalók-Kunhegyes összefogás a környezeti állapot javításáért

A két település sikeresen túljutott a KEOP -7.1.2.0 pályázat első fordulóján,melynek eredményeként 2,5 Milliárd Ft értékben bővíthetik szennyvízhálózatukat és korszerűsíthetik a közösen üzemeltetett tisztító művet.

A tervek szerint a beruházás 2010. végére készül el.

Forrás: Tiszafüredi HVI, Tisza-tó Térsége Leader Egyesület

Cikk megosztása