Tudás-Szín-Tér

A pápai Jókai Mór Művelődési Központ 2009 februárjában nyújtotta be pályázatát a Társadalmi Megújulás Operatív Program “Építő Közösségek” - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért.

A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában című pályázati felhívására. A pályázatot a bíráló bizottság támogatásra érdemesnek ítélte, így a JMK százmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A pályázathoz a forrást az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

*

Kompetencia alapú oktatás

A város önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez Kompetencia alapú oktatás bevezetése Pápa innovatív intézményeiben címmel.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága a pályázatot több mint 58 millió forinttal támogatta.

*

Terjeszkedik a Pápai Hús

Megnyitotta ajkai mintaboltját a Pápai Hús 1913. Kft. Politzer József ügyvezető elmondta, hogy idén ez már a harmadik üzletnyitásuk, korábban Sárváron és Balatonfüreden nyitottak új boltot.

Az üzletnyitást 8 óra előtt már hosszú sorban álló ajkaiak várták, akiknek az érdeklodését az üzem hírnevén túl valószínűleg a csábító nyitási akciók is felkeltették

*

Pályázati pénzből újult meg Somlószőlős két közintézménye

A KDOP keretén belül az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére több mint 9 millió Ft-ot nyert a község, amelyhez 10 % saját erőt kellett biztosítani.

Forrás: Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület, Pápa és Vidéke

Cikk megosztása