Változatos programok várták augusztus 15-én a Dél-zalai kistelepülések lakóit. Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület illetékességi területén 3 településen is falunapi rendezvények várták a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

Képviselő fakanállal Liszóban

Liszóban horgászverseny nyitotta a programot, majd az istentisztelet után főzőverseny vette kezdetét. Baráti társaságok, civil szervezetek és a helyi és környékbeli önkormányzatok mellett Göndör István, a térség országgyűlési képviselője is fakanalat ragadott, hogy megmutassa a településnek főzőtudományát. A kakashere-pörkölt mellé folyamatosan kínálták a helyben sütött prószát, de volt pacalpörkölt, lecsó és a megszokott bográcsos ételek.

A vidám társaságot és az egyre nagyobb számú érdeklődőt helyi művészeti csoport mellett a Nagykanizsai Ifjúsági Fúvószenekar, a FIESTA együttes, a SZAN-DIA FITNESS SC, Zalagyöngye Táncegyüttes is szórakoztatta.

Az FVM jóvoltából meglepetés vendégként Hári Richárd, a „Barátok közt” Botondja is koncertet adott rajongóinak.

Természetesen ÚMVP sátor üzemelt a rendezvény időtartama alatt, ahol a gyerekek kipróbálhatták rajztudásukat, a felnőttek pedig az ÚMVP-ről való ismereteiket tesztelhették.
A programot tombolasorsolás és utcabál zárta.

*

Falunapi vigasságok a Kisfaludy-Ház udvarán Alsórajkon

Nagy készülődés előzte meg az alsórajki falunapot, ahová az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete is meghívást kapott. A szervezet az ÚMVP sátrakban már megszokott információkkal és különböző ismeretbővítő játékokkal várta az érdeklődőket egész délután.

A falunapot kispályás focibajnoksággal kezdték a fiatalok. 5 település tehetségei versenyeztek a helyiekkel.

A délutáni kulturális műsorok közben lufi hajtogató bohóc várta a kisebbeket, ingyenes lufi osztással; a mozgékonyak az ugrálóvárat, a vállalkozó kedvűek az arc- illetve testfestést is kipróbálhatták. A rendezvény teljes időtartama alatt látogatható volt a község híres szülöttének, Kisfaludy Strobl Zsigmond emlékszobája is.

A helyiek és a környező települések lakóit ételkóstoló várta – vadas, disznópörkölt, kemencés sült és töltött káposzta.

A programokat hajnalig tartó szabadtéri bál zárta.

*

Felszabadult szórakozás Sandon

Labdarúgókupával vette kezdetét a Sandon megrendezésre kerülő falunap. Délután a kulturális bemutatók mellett a modellezéssel ismerkedhettek meg a résztvevők.

A kisrepülőgépek és a hajómodellek mellett kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek az íjászatot vagy épp karaoke partira nevezhettek.

Az ügyeskedni vágyókat arcfestéssel és bőrös tevékenységgel csalogatták.

Az ÚMVP program jóvoltából Beleznai Endre humorista programját láthatták a jelenlevők. Magában az ÚMVP sátorban 13 órától folyt az információszolgáltatás.

Közel 60 résztvevő bekapcsolódott az ÚMVP-vel kapcsolatos TOTÓ játékba, amelyen a jutalmak ÚMVP logós pólók, napellenzők, kifestőkönyv, frizbi, kulcstartó, kirakójáték, persely és tollak voltak.

A programot tűzijáték zárta.

Mindhárom falunap képei a cikk alatti galériában láthatóak!

Forrás: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása