Közeleg a 2007-2013-as programozási időszak vége, az eddig eltelt idő és tevékenység értékelése mellett fontos az előretekintés, a jövő alapos és felelősségteljes megtervezése.

A Mezőtúron összegyűlő vidék- és területfejlesztők, helyi stratégiai tervezők és önkormányzati szakemberek arra keresik a választ, hogy a magyar vidék milyen képet fessen 2020-ra, a következő programozási időszak végére.

A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által október 16. és 18. között Mezőtúron megrendezett Vidék Akadémia elsődleges célja az Európai Unió anyagi és szakmai támogatásával 2014-2020 között megvalósuló új vidékfejlesztési programidőszakra való felkészülés elősegítése. Ennek jegyében a három napos program során három téma köré szervezve keresik a szakemberek majd a válaszokat a következő hét éves költségvetési időszak kérdéseire.

A Vidék Akadémiát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg, a rendezvényen előadást tart többek között Búsi Lajos helyettes államtitkár és Csatári Bálint, az MNVH elnöke.

A Vidék Akadémia első napi programjaira minden előzetesen regisztrált jelentkező esetében biztosított a részvétel, a kísérő rendezvények nyilvánosak. A második és a harmadik napon való részvétel csak a már lezárult regisztrációs időszak során jelentkezettek számára lehetséges, regisztrációik visszaigazolása folyamatban van. A rendezvényre több mint százan regisztráltak.

A program a cikkhez csatolva mellékletként megtalálható.

Cikk megosztása