Óriási volt az érdeklődés: már kora este sereglettek az érdeklődők a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyad váránál, s a „látogatódömping” egész éjszaka, gyakorlatilag zárásig kitartott. Mi sem jelzi jobban az esemény programjainak változatosságát és tartalmasságát, mint az, hogy a rendezvényről tudósító újságíró nem egy olyan látogatóval, családdal, párral találkozott, akik több órát a helyszínen töltöttek

Bár éjszakai programról volt szó, a kapuk már délután 4 órakor kinyíltak. És, hogy mit lehetett csinálni? A gyermekekkel mese-együtteseket hallgathattunk, állatokat simogathattunk, teljesíthettük az erdei akadálypálya próbáit és megmászhattuk a Titkok Tornyát – ahonnan pazar kilátásban gyönyörködhettünk. Amíg a kisebbek csillagokat vizsgáltak, a felnőttek a Kadarka Szalonban borozgathattak (a vár román-kori kerengőjében a mini borfesztivál az ősi magyar szőlő- illetve borfajta, a kadarka jegyében szerveződött, neves borászatok, többek között egri, szekszárdi, villányi, homoki pincészetek, de a határon túlról érkezett magyar borászok részvételével). Aztán ott voltak a színvonalas koncertek (például Jász András kultúrfunk bulija, az egyik televíziós tehetségkutatóból megismert Csemer Boglárka és zenekara jazz-blues előadása, a Budapest Bár óriási sikert aratott fellépése és a Cornelio-Tutu Band különleges jazz-show-ja, nem is szólva az éjféli tűzugrásról a Görömbő Kompánia zenei kíséretével). A kézműves teremben eredeti kézműves termékeket illetve terményeket (méz, szörpök, húskészítmények stb.) csodálhattunk testközelből. A termékkóstoló standnál különlegesen finom hazai ízeket tesztelhettünk, például busából és harcsából készített halkrémeket, bivalyhúsból készült szalámit, mangalicatepertőt, juhtúrót stb., amelyet a Magyar Piac Szövetkezetnek, a hazai alapanyagokból, tradicionális eljárás során készített élelmiszereket előállító vállalkozásokat integráló és értékesítésüket megoldó szervezetnek köszönhettünk. Több standon illetve vezetett bemutatón ismerhettük meg az erdő életét, a gombákat, az erdő állatait. Természetesen lehetőség nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeum állandó kiállításának megtekintésére is, tárlatvezetéssel.

Az eseményről beszámoló újságíró a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat regisztrációs pultjánál pedig olvashatta, hogy szinte valamennyi megyéből, a nyugati végektől a keleti országrészig, északról, délről, és külföldről, sőt Európán túlról is ellátogattak az érdeklődők.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása