Elgondolkodtál már azon, miért jó hazai élelmiszereket vásárolni? Tudod-e, hogy melyik a legősibb magyar borfajta? Tudod-e, hogy Magyarország jelentősen hozzájárul a biológiai sokféleség védelméhez? Hogyan látod Te a magyar vidék jövőjét? Látogass el az MNVH sátrába a Civil Szigeten, ahol mindezekre a kérdésekre izgalmas beszélgetések, látványos filmvetítések és sok-sok játék keretében kaphatsz választ augusztus 10. és 15. között délelőtt 11 órától délután 18 óráig.

Az MNVH munkáját a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) munkatársai is segítik a fesztivál ideje alatt. A VM szervezésében lesz fotó és természetfilm vetítés, mag- és terménykiállítás, határőrök által elkobzott tárgyakból rendezett összeállítás, fejtörők és játékos feladatok különféle vadon élő állatokkal, növényekkel kapcsolatban, és fajismereti totóval is tesztelhetik tudásukat az érdeklődők.

A fesztivál első napján, szerdán az Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság munkatársai egyebek mellett a Közös Agrárpolitikáról, borászatról, az egészséges táplálkozásról és a biodiverzitás jelentőségéről tartanak előadásokat interaktív, játékos feladatokkal tarkítva a programokat. Csütörtökön a Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság bemutatja az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot és a pályázati lehetőségeket. Népszerűsítik a falusi turizmust, és bemutatják a vidéki életet. Ezen a napon Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is ellátogat az MNVH sátrába és délelőtt 11 órától sajtóbeszélgetésen válaszolnak a kérdésekre a Civil Szigeten.
 

Pénteken az Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság a parlagfű okozta problémát járja körül. Érdekes előadásokat tartanak az allergén növényről, valamint klinikai szakpszichológussal beszélgethet bárki az allergia lelki okairól. A szombati nap a Parlamenti Államtitkárságé, melynek munkatársai fotó és filmvetítéssel, termékbemutatóval és a lisztérzékenységről tartott előadással készültek a Sziget Fesztiválra. Vasárnap lesz keresőkutya-bemutató és a Környezetügyért Felelős Államtitkárság ismertet egy-egy kiválasztott fajt, majd bemutatják, milyen mintavételi módszereket, eszközöket használnak. Megtudhatod, hogyan segítheted önkéntesként a természetvédők munkáját.

Látogass el a Civil Szigetre az MNVH sátrába és legyen a vidék a Te jövőd!

 

Forrás: mnvh.eu

Cikk megosztása