Kozárdon, 2009. szeptember 19-én, mintegy a II. Magyar Vidék Napja rendezvény folytatásaként került megrendezésre a Nemzetközi LEADER Találkozó és Vidékfejlesztési Nap.


Ezen az Abaúj Leader Egyesülettel együtt azok a kiállítóink (Kőhalmi Méhészet, Szikszó; Orosz Miklós, telkibányai kopjafafaragó; Vizsolyi Idegenforgalmi és Kulturális Központ, Vizsoly) is részt vettek, akik a budapesti Városligetben is képviselték térségünket.

Ez a rendezvény két helyszínen zajlott egyszerre. A kozárdi Faluházban egy nemzetközi konferencián lehetett megismerni a Helyi Akciócsoportok projektötleteit, együttműködési elképzeléseit. Ugyanezen idő alatt, egy vásári forgatagban, élőben is bemutatkozhattak, kiállíthattak a nemzetközi és a magyar HACS-ok. Sátrunkat sok érdeklődő kereste meg és nagy kíváncsisággal tanulmányozták a kiállított helyi termékeket és prospektusokat. Többükkel sikerült néhány percet beszélgetni is, egy kicsit megismertetni, bemutatni az Abaúji térséget.

Úgy gondoljuk, hogy a hétvége eseménysorozatának egy nagyon fontos és hasznos állomása volt Kozárd!

Reméljük, hogy az ott elhangzottakat a valóságba átültetve és az új nemzetközi kapcsolatokkal együttműködve sikerül úgy kamatoztatnunk, hogy az térségünk felzárkóztatását szolgálja.
 

Cikk megosztása