Ennek köszönhetően minden korábbinál többen látogattak ki a város egyik nemzeti parkjában található „Picnic Point”-ra, hogy felidézhessék és megismertessék hagyományainkat, a magyar ízvilágot, kultúránk egyetemes értékeit. Különösen fontos lehet ez az új generáció, a már itt született gyermekek és unokák számára, de fontos azon családok részére is, amelyeknek valamely tagja nem Magyarországról származik.

A jól ismert hazai márkák fogyasztása mellett a piknik alkalmat teremthetett egy-egy régen látott, Ausztráliában élő ismerőssel való találkozásra is.

Nagy sikert arattak a népi viseletben fellépő táncos fiatalok, de sokakat a jó minőségű magyar élelmiszerek – így a hungarikumként számon tartott gulyás, a hazai főzésű pálinkák, és a minőségi fűszerek – kóstolásának lehetősége csábított.

A fő attrakció az „Aranykanál" levesfőző verseny meghirdetése volt, ahol a zsűri elnöki tisztét a magyar sztárséf – az „Ed Fast”-ként közismert és rendkívül népszerű – Ed Halmagyi látta el.

A piknik forgatagának hangulatát a Duna TV helyi tudósítói is megörökítették. Sokan nosztalgiázva idézték fel Balaton parti emlékeiket, miközben kígyózó sorban vártak a helyben sült lángosra és a kürtős kalácsra.

Zárásként a szervezők elégedetten állapíthatták meg, hogy jól sikerült a hungarikumok és a magyar kultúra hírverése. Ennek jegyében kívánják továbbfejleszteni a Magyar Pikniket, hogy a rendszeresen megszervezett jövőbeli találkozások a felhőtlen szórakozás mellett továbbra is fontos hazai és helyi kapcsolatot jelenthessenek „aussie” honfitársainknak.

Forrás: NAKVI

Képek: Dúzs Sándor

Cikk megosztása