A VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetén (VM VKSZI) belül működő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) együttműködésében megvalósuló Youth in the Countryside Program egy összetett szemléletformáló és vezetőképző kezdeményezés. Az idén kilenc, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Szlovéniában, Csehországban és Szlovákiában tartott esemény résztvevői olyan magasabban képzett, nyelvet beszélő fiatalok, akik vidéken élnek és – bár nem feltétlenül gazdálkodnak – mindenképpen ott is képzelik el a jövőbeni boldogulásukat. Ezen elhatározásuk megerősítésére szolgál a program. Emellett a fiatalok felkészülhetnek arra, hogy a helyi közösségek aktív tagjaként tegyenek a település fejlődéséért, felelősen közelítsenek a helyi ügyekhez.

A Youth in the Countryside hazai és nemzetközi hálózatépítési program során a Második Hullám programban részt vevő fiatal gazdák csereprogramokon keresztül szerezhetnek tapasztalatokat, ismerhetnek meg külföldi jó gyakorlatokat.

Az MNVH és az AGRYA együttműködve biztosítja a magyar fiataloknak, hogy a Youth in the Countryside program idei első állomásán, 2012. március 21-24. között egy hazai tréningen, képzésen részt vegyenek az alábbi témában: Szervezetfejlesztési tréning – lobbi és kommunikáció nemzeti és európai szinten.

További információ és részletes program a csatolmányok között található.

Cikk megosztása