Az október 1-jén a fenti címmel meghirdetett pályázat I. és III. pályázati céljai vonatkozásában van lehetőség külhoni civil szervezetek számára is támogatást elnyerni. Tekintettel arra, hogy jelenleg a pályázatot csak hazai bejegyzésű civil szervezet nyújthatja be, összefogásra és együttműködésre van szükség a külhoni érdeklődő szervezetek és a hazai társ civil szervezetek között. Javasoljuk ezért, hogy a jelenlegi támogatás igénybevételének jogszabályi háttere miatt a külhoni érdeklődő szervezetek vegyék fel a kapcsolatot azokkal a Magyarországon bejegyzett társszervezetekkel, akik a Kárpát-medence több országában látják el szervező, együttműködő tevékenységüket és ezek bevonásával nyújtsák be a pályázatukat a határon túli célkitűzések megvalósítására.
Az I. pályázati célkitűzés szerint pályázni lehet külhoni nemzeti értékek gyűjtésére, rendszerezésére, külhoni értéktárak létrehozására.
A III. pályázati cél esetében pályázni lehet a külhoni értéktárba már felvett nemzeti értékek kollektív megismertetésére, hazai és külhoni rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetésre és népszerűsítésre. Ebben az esetben fontos megjegyezni, hogy pályázni csak a Külhoni Értéktárba már felvett nemzeti értékek vonatkozásában lehet.

Forrás: VM

Cikk megosztása