„Félig önellátó gazdálkodás az Európai Unión belül: jelenlegi helyzet és jövőbeni kilátások” címmel 2010. október 13-15-én Nagyszebenben kerül megrendezésre a korábban április 21-23-ra tervezett, ám a légi közlekedésben jelentkező rendbomlás miatt elhalasztott, szeminárium.

A szemináriumon való részvétel regisztrációhoz kötött, mely formula az alábbi linkre kattintva érhető el:

webgate.ec.europa.eu/fmi/scic/Farming10/start.php

A szemináriumon való részvételre beadott igények elbírálása érkezési sorrendben történik és a tervezett létszámot elérve lezárul. Ezáltal a regisztrációs igény megküldése nem jelenti automatikusan a szemináriumon való részvétel lehetőségét, így a kiutazással kapcsolatos intézkedéseket (szállás, utazás) csak a visszaigazolást követően javasolt elindítani.

A szállás és az utazás járulékos költségei és a szervezési teendők a résztvevőt terhelik.

A szeminárium legfőbb célja az Európai Unió területén megvalósuló, félig önellátó gazdálkodást érintő stratégiával kapcsolatos jelenlegi helyzet kiértékelése, szembe nézve a kihívásokkal, szükségletekkel és jövőbeni kilátásokkal valamint kihangsúlyozva a vidéki környezethez és társadalomhoz való hozzájárulását.

A szemináriumon résztvevők tervezett létszáma 150 fő, mely körben lezajló megbeszélés, vita lehetőséget biztosít a félig önellátó gazdálkodás szükségleteinek és lehetőségeinek valamint a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatásának a megvilágításában és megértésében.
 

Cikk megosztása