Kedves Kollégák!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében , emberemlékezet óta nem ismert nagyságú árvíz pusztít.
Edelény, térségében és a Bódva, Rakaca, Hernád, Sajó, s megannyi folyóvá duzzadt patak menti falvakban és Sátoraljaújhelyben is tragikus a helyzet, több száz család fedél nélkül maradt, van, akinek mindenét – állatait, kisgazdaságát, vagy éppen a gazdátlan állatok menhelyét - elvitte az árvíz.

Ebben a helyzetben kérünk minden agrár közigazgatásban dolgozó kollégát, hogy amennyiben teheti, 1 napi munkabérével járuljon hozzá az árvízkárosultak – sokszor egy élet munkáját elpusztító kárának enyhítéséhez .

Az összegyűlt adományokat, a vidéki élet, a gazdálkodás újra indításához, - a létező remény és emberség jeleként - a borsodi, gömöri, tornai, zempléni, abaúji térségekbe juttatjuk el a helyszíneken most is dolgozó kollégáink javaslatai alapján. Oda, azokhoz a mezőgazdasági kistermelőkhöz, sokat próbált vidéki emberekhez, ahol a legnagyobb szükség van, az elpusztult állatok, állattartási épületek, kisgazdaságok, élelmiszer-előállító helyek, ültetvények pótlására, az azonnali újrakezdéshez szükséges anyagi segítségre.

Az árvízkárosultak megsegítését szolgáló adományokat a felhíváshoz csatolt nyilatkozat kitöltésével akár a munkáltatón keresztül is, vagy közvetlen banki átutalással az Európa Élelmiszerlánc Parlament - Foodlawment által, a Raiffeisen Bankban vezetett, jótékonysági célra elkülönített, HU 12011351 01154493 00300002 számlaszámra lehet befizetni. A munkáltatón keresztüli átutaláshoz, a kitöltött nyilatkozatot a +36-46-342-023 fax számra kérjük eljuttatni.
Átutalások esetében a közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel, „ ÁRVÍZ ”, amellyel kifejezik, hogy az összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vidéki emberek, az árvízkárosultak mezőgazdasági tevékenysége újrakezdésének megsegítésére szánják.

Az adományok célba juttatását követően, részletes beszámolót teszünk közzé az Európai Élelmiszerlánc Parlament – Foodlawment és Borsod-Abaúj-Zemplén megye honlapján (www.foodlawment.hu; www.baz.hu) az adományok felhasználásának mikéntjéről.
Kérünk minden kollégát hogy, terjessze kérésünket, a segítség kérés hírét barátai, ismerősei, s minden jóakaratú ember körében.

Miskolc, 2010. június 4.

a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szolgálat nevében, köszönettel és tisztelettel

dr. Ódor Ferenc dr. Búza László

Cikk megosztása