Az Európai Bizottság tíz tagállamtól összesen 530 millió euró olyan agrártámogatást kér vissza, amelyet nem megfelelően költöttek el.

A Bizottság 530 millió euró mezőgazdasági támogatás visszafizetésére kérte a tagállamokat. A testület indoklása szerint a fenti összeget azért kell visszajuttatni az uniós kasszába, mert az agrárkiadások ellenőrzését az érintett tagállamok nem végezték el megfelelően.

A döntés a görögöket érinti a legfájdalmasabban, Athénnek ugyanis mintegy 260 millió eurót kell összesen visszafizetnie, többek között a helyszíni ellenőrzések elégtelensége és a parcella-azonosító rendszer hiányosságai miatt.

A görögökön kívül a spanyoloknak (108,21millió euró), a románoknak (74,9 millió euró), a briteknek (26,95 millió euró), a bolgároknak (24,54 millió euró) és a hollandoknak (22,69 millió euró) kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk. A franciáknak és az olaszoknak csaknem 2-2 millió eurót kell visszafizetniük, a portugáloknak (720 ezer euró) és a dánoknak (63 ezer euró) pedig  ennél jóval csekélyebb összeget.

Cikk megosztása