Először kötött társadalmi szervezettel együttműködési megállapodást a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI). A Magyar Állattenyésztők Szövetségével (MÁSZ) aláírt megállapodásnak az adja az alapját, hogy a kormány programjában, illetve a Nemzeti Vidékstratégiában is kiemelt szerepet kap az állattenyésztés.
„Az állattenyésztés nincs a legegyszerűbb helyzetben manapság, ezért minden eszközt fel kell használni, hogy bármi módon segíteni tudjunk az ágazaton” – mondta az aláírás előtt Mezőszentgyörgyi Dávid, a NAKVI főigazgatója.
„Az Intézet számos területen kapcsolódik az állattenyésztéshez – tette hozzá a főigazgató –, alapvető feladata az állattenyésztési területek felügyelete a szakiskolákban, az oktatás minőségbiztosítása, de a felnőttképzésben is részt vesz az Intézet. Ugyanakkor az országos szaktanácsadási rendszer működtetése is a feladatunk, amelyen keresztül képzéseket is indítunk.”
Fekete Balázs, a MÁSZ elnöke kijelentette: az összefogás célja a szakmai pozíciók erősítésén túl a kommunikációs együttműködés is. Így egymás tevékenységéről, programjairól minden kommunikációs csatornát kihasználva beszámol a két szervezet a jövőben.
A NAKVI az elmúlt időszakban több együttműködési megállapodást is kötött stratégiai partnereivel: a Kaposvári Egyetemmel február 16-án, míg a gödöllői Szent István Egyetem két karával márciusban és júliusban, a Debreceni Egyetemmel áprilisban, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával október elején fűzte szorosabbra kapcsolatát az Intézet, hogy elősegítsék a korábban megfogalmazott céljaik megvalósulását. A NAKVI és az érintett felsőoktatási központok együttműködnek a képzésben, szaktanácsadásban és a kutatásban mindazon területeken, amelyeken a szakmai kapcsolódás kölcsönös előnyeit ki lehet használni, megosztják egymással mind a felsőfokú szakképzéssel, az alap-, a mesterképzéssel, a szakirányú továbbképzéssel, mind a felnőttképzéssel kapcsolatos tapasztalataikat és módszertani ismereteiket.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása