A kiírás alapján országos, térségi és helyi fórumok, eszmecserék, különböző vidéki közösségépítő, kulturális, szakmai tudományos események szervezésére nyújtató be projektötlet. Ezen eseményeknek a szakmai ismeretátadáson túl vidékfejlesztő „műhelyek” megteremtésére, különös tekintettel a vidéki közösségek, a városok és vidékeik közötti kapcsolatok építését és erősítését szolgáló kezdeményezésekre kell irányulnia. A projektötletnek illeszkednie kell az MNVH Cselekvési Tervében megfogalmazott célokhoz. Ez alapján vonatkozhat olyan szakmai műhelyek, konferenciák szervezésére és megrendezésére, ahol módszertanilag koordinált szakmai munka, tudásátadás folyik, továbbá vidéki szereplők részére szervezett információs és tájékoztató fórumokra, vagy pedig helyi közösségek bevonásával megvalósuló eseményekre, a vidéki közösségek erősítését szolgáló kezdeményezésekre.

A rendelkezésre álló keretösszeg május hónapban 27 millió forint. Projektötletet kizárólag a felhívás megjelenését megelőzően lefolytatott előzetes nyilvántartásba vételi eljárás során megfelelt, azaz ténylegesen nyilvántartásba vett, tevékenységükben a vidékfejlesztéshez kötődő vagy azt felvállaló, adószámmal rendelkező magyarországi szervezetek és személyek nyújthatnak be.

A projektötlet benyújtásának határideje 2012. május 31. A rendezvényszervezés megvalósítására 2012. augusztus hónapban van lehetőség. A pályázat benyújtásának végső határidejét követő egy hónapon belül az MNVH meghozza a döntést, erről – annak eredményétől függetlenül – öt napon belül írásban tájékoztatja a pályázó szervezetet.

További információk és letöltendő dokumentumok az MNVH honlapján itt>> elérhetők.

Cikk megosztása