A kiírás szerint olyan vidékfejlesztési projektötlet nyújtható be, amely a vidéki szereplők együttes szerepvállalásának előmozdítására, tapasztalatcserék támogatására, a jó gyakorlatok honosítására, a vidéken élők életminőségének javítására irányuló látogatásra vonatkozik. Ennek nemzetközi együttműködés során megvalósuló projektek kezdeményezését és megvalósítását kell előkészítenie.

A projektötleti felhívás célja a LEADER HACS szervezetek ösztönzése és támogatása abban, hogy együttes fellépést vállaljanak más országokban működő LEADER Helyi Akciócsoportokkal, vagy harmadik ország esetében LEADER-hez hasonló elvek mentén működő szervezetekkel. Az előkészítő látogatások lehetőséget nyújtanak a lehetséges partnereknek arra, hogy találkozzanak, és meghatározzák egy jövőbeli együttműködés céljait és módszertanát, a partnerek szerepét, felelősségi körét és feladatát. A projektötletnek tartalmaznia kell a látogatás részletesen kidolgozott szakmai programját, az előre megtervezett intézmény-, illetve üzemlátogatásokat, munkamegbeszélések helyét, időpontját.

A rendelkezésre álló keretösszeg május hónapban 27 millió forint, amelyből egy LEADER HACS szervezet – tekintet nélkül a részéről felmerülő költségekre – legfeljebb 6000 eurónak megfelelő költségátalány, illetve költség finanszírozására lehet jogosult. Projektötletet kizárólag a felhívás megjelenését megelőzően lefolytatott előzetes nyilvántartásba vételi eljárás során megfelelt, azaz ténylegesen nyilvántartásba vett LEADER HACS szervezetek nyújthatnak be.

A projektötlet benyújtásának határideje 2012. május 31. Az előkészítő látogatás megvalósítására 2012. augusztus 1. – 2012. szeptember 30. között van lehetőség. A pályázat benyújtásának végső határidejét követő egy hónapon belül az MNVH meghozza a döntést, erről – annak eredményétől függetlenül – öt napon belül írásban tájékoztatja a pályázó szervezetet.

További információk és letöltendő dokumentumok az MNVH honlapján itt>> elérhetők.

Cikk megosztása