A projektötleti felhívások egyike a sokoldalú és fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos szakmai kiadványok szerkesztésére, készítésére, sokszorosítására és terjesztésére vonatkozik. A szakmai kiadványok célja elméleti és gyakorlati tudás átadása révén a vidék értékeinek, kultúrájának, hagyományainak élővé tétele, a helyi közösségek, a helyi erőforrások fenntartható hasznosításának, a vidéken élő társadalmi csoportok identitásának erősítése. A kiírást részletesen lásd itt>>.

A másik projektötleti kiírás, amire a hálózat ötleteket vár a sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos ismeretátadás szervezésére vonatkozik. A projektötletnek olyan szakmai ismeretátadás megszervezésére, programok lebonyolítására kell irányulnia, amelyek során módszertanilag koordinált szakmai munka, tudásátadás folyik, amely biztosítja a kiemelt vidékfejlesztési programok támogatását, tudományos kutatások eredményeinek bemutatását, vagy alkalmas szakszerű tapasztalatok átadására, bevált, jó gyakorlatok megosztására. Előnyben részesülnek a helyi identitást erősítő, illetve a gyakorlati tudás átadására irányuló projektötletek. Ide kattintva a felhívás részletesen megismerhető.

Az MNVH emellett a sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos módszertani és gyakorlati tanulmányok, szakmai anyagok készítésére vonatkozó projektötletek benyújtására is felhívást tett közzé. A projektötletnek olyan szakmai ismeretátadásra alkalmas, hagyományokon alapuló, korszerű elméleti és gyakorlati vidékfejlesztési tanulmányok, szakmai anyagok elkészítésére kell irányulnia, melyeknek segítségével megvalósítható a kiemelt vidékfejlesztési programok szakmai támogatása. A felhívás részletei ide kattintva elérhetőek.

Projektötletet kizárólag a felhívásokat megelőzően lefolytatott előzetes nyilvántartásba vételi eljárás során megfelelt, azaz ténylegesen nyilvántartásba vett, tevékenységükben a vidékfejlesztéshez kötődő vagy azt felvállaló, adószámmal rendelkező magyarországi szervezet nyújthat be. Az előzetes nyilvántartásba vétel feltételeiről bővebben honlapunkon lehet olvasni, kezdeményezésére – valamint a projektötleti felhívások kezelésére – itt nyílik lehetőség.
 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása