Az MNVH Elnöksége a – március végén az Irányító Hatóság által aláírt – Cselekvési Tervében megfogalmazott céljainak egy részét regisztrált, illetve előzetesen nyilvántartásba vett vidékfejlesztő szervezetek aktív közreműködésével kívánja elérni. Ehhez vidékfejlesztési projektötlet felhívásokat tesz közzé, amelyeknek a támogatásával megvalósuló programok segítik a magyar vidék tájainak fenntartható fejlődését, a vidékgazdaság sokoldalúvá válását, a falusi népi építészeti és kulturális értékek megóvását, a vidéki közösségeket, különösen a vidéki települések népességmegtartó képességének javítását. A projektötletek megvalósításához az MNVH 765 millió forintot különített el.

Május hónapban (május 1. ill. május 31. között) két témában vár projektötletet lehetséges partnereitől az MNVH. Az egyik a LEADER Helyi Akciócsoportok nemzetközi együttműködését elősegítő vagy előkészítő látogatás támogatására, a másik az országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére vonatkozik.

Projektötletet kizárólag a felhívásokat megelőzően lefolytatott előzetes nyilvántartásba vételi eljárás során megfelelt, azaz ténylegesen nyilvántartásba vett, tevékenységükben a vidékfejlesztéshez kötődő vagy azt felvállaló, adószámmal rendelkező magyarországi szervezet nyújthat be. Olyan vidékfejlesztési projektötlet benyújtására van lehetőség, amely a benyújtásra nyitva álló határidő utolsó napját követő harmadik hónaptól valósul meg.

A vidékfejlesztési projektötletek benyújtása az MNVH honlapján (www.mnvh.eu) elérhető elektronikus űrlap (dokumentáció) magyar nyelvű kitöltésével lehetséges.

Cikk megosztása