A megbízotti jogviszony időtartama:
Határozott idejű, 2013. február 1-jétől 2013. december 31-ig tartó megbízási jogviszony.

Feladatvégzés jellege:
Megbízási jogviszony, legalább heti 40 órában történő célirányos feladatellátással. A megbízott a megbízás keretein belül vállalt referensi feladatvégzésen felüli munkát kizárólag az MNVH főtitkárának jóváhagyásával végezhet.
A pályázat keretében a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) a megyei referensi feladatot ellátó személlyel együtt annak munkáját támogató, szakmai segítő szervezetekből álló együttműködési partnerséget is keres. A pályázat részeként a partnerek aláírásával ellátott együttműködési megállapodás, illetve konzorciumi megállapodás benyújtása szükséges.

A feladatvégzés helye:
A partnerség által biztosítandó erőforrások: az adott megyében elhelyezkedő, jól megközelíthető, nyilvános iroda, amely MNVH információs pontként működik. A partnerség vállalja ennek fenntartását, berendezését, a munkavégzéshez szükséges eszközök biztosítását, a kötelező arculati kellékekkel való ellátását.

Az MNVH referensi hálózatának alapvető céljai:
Az MNVH tevékenységének területi szintű kiterjesztése és elmélyítése, a közvetlen hálózatépítés hatékonyságának növelése, az MNVH 2012-2013. évi Cselekvési Tervének operatív támogatása. Ezen belül:

  • a Nemzeti Vidékstratégiában foglalt feladatokhoz kapcsolódó szakmai eszmecserék, képzések, helyi tervezési fórumok és fejlesztési műhelyviták lebonyolítása,
  • a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt vidékfejlesztési programjainak támogatása, szakmai-tudományos alapú figyelemmel kísérése,
  • részvétel az Európai Vidékfejlesztési Hálózat munkájában,
  • a 2014-2020 közötti európai uniós tervezési-programozási időszak várható agrár-vidékfejlesztési kihívásaira adható hazai/térségi válaszok megfogalmazása,
  • a magyar vidékről alkotott pozitív megítélés erősítése,
  • általában az MNVH Elnöksége küldetésnyilatkozatában megfogalmazott célok támogatása.

A központi feladatterv megvalósulását, valamint az MNVH megyei referens tevékenységét az MNVH főtitkár igazgatja, ellenőrzi, illetve számol be róla az MNVH elnöksége felé.
A feladat ellátása, illetve a megbízással járó lényeges feladatok:

    • Az MNVH tevékenységének bemutatása, nyilvánosságának elősegítése a megye szakmai közvéleménye számára (havi egy alkalommal bemutató előadás szakmai rendezvényeken, megyei sajtókapcsolatok ápolása, tudósítások megjelenésének segítése, stb.).
    • Hálózati tagokkal való kapcsolattartás, együttműködés-építés (adatbázis létrehozása/karbantartása, regisztrációs folyamat ismertetése, segítése, közvetlen információnyújtás az MNVH programjairól. A tevékenységükben a vidékfejlesztéshez kiemelten kapcsolódó önkormányzatok, civil- és nonprofit szervezetek, intézmények és vállalkozások megismerése, kapcsolatfelvétel és konkrét együttműködések generálása a szervezetek között).
    • A vidékfejlesztési projektötletek megvalósulásának folyamat-támogatása (az előzetes nyilvántartásba vétel segítése, adminisztratív és szakmai támogatás a szerződéskötés folyamatától a beszámolókig, a projektek eredményeinek számbavétele, kötelező nyilvánossági elemek betartásának segítő felügyelete).
    • , a „Vidékfejlesztők és Tervezők Hálózati Együttműködése” program kistérségi párbeszéd-fórumainak megszervezése (valamennyi kistérségben, a központilag kidolgozott módszertan szerint), közreműködés a regionális tervezői munkacsoport munkájában, beszámoló az eredményekről, a kapcsolt információs felületek gondozása, részvétel a 2014-20-as tervezéssel kapcsolatos szakmai eseményeken, a tervezési folyamatot segítő javaslatok megfogalmazása. Az országos tervezés társadalmasításához kapcsolódó megyei szintű események szervezése.
    • Az MNVH hálózati programjainak megyei szintű továbbépítése, hálózatosítása (pl. Nagyapám háza, tanulókertek, konyhakertek program, élő best-practice hálózat, stb.). Ennek keretében az érintettek tájékoztatása, bekapcsolódásuk segítése, eredményeik publikálása a nyilvános felületeken.
    • Az MNVH Tanácsa megyei tagjaival való intenzív kapcsolattartás, az MNVH programjaiba történő bekapcsolódásuk segítése. A tanács tagjainak régiós szinten történő rendszeres (2-3 havonta történő) összehívása (3 megyei referens kooperációjával) amely biztosíthatja a tanácstagok munkájának szervesülését (megvitatnak, javasolnak, véleményt formálnak).
    • Részvétel a referensek számára meghirdetett és ajánlott képzéseken, országos szakmai rendezvényeken, tapasztalatcseréken.
    • Hálózati információs rendszer kezelése, adatbázisok feltöltése, hírszolgáltatás, stb.

Megbízási díj és egyéb költségtérítés:
1)Megbízási díj: Összege havi bruttó 300.000.- Ft + a mindenkor hatályos jogszabály szerinti járulékok, adók. Vállalkozási szerződés esetén 300.000,- Ft + ÁFA.
2)Egyéb költségtérítés: maximálisan havonta bruttó 100.000.- Ft. mértékéig, amely útiköltség-elszámolást, irodaszereket, bérleti díjakat, egyéb dologi kiadásokat jelenthetnek.
Pályázati feltételek:
Vidékfejlesztéshez, térségfejlesztéshez kapcsolódó gyakorlati szakmai tapasztalat megléte, igazolása az alábbiak szerint:

  • Szakirányú felsőfokú végzettség
  • Minimum 3 éves szakmai tapasztalat
  • Megyei szintű, a hálózatosodás terveit tartalmazó éves munkaprogram elkészítése
  • Partnerségi együttműködési megállapodás, vagy partnerséget bizonyító, cégszerűen aláírt támogatói szándéknyilatkozat:

    • az adott megye területén működő, legalább egy Leader Helyi Akciócsoporttal (HACS),
    • az adott megye területén működő, legalább egy önkormányzattal,
    • az adott megye területén székhellyel rendelkező és működő, legalább három, a vidékfejlesztéshez kötődő tevékenységet végző civil szervezettel.

A partnerségi együttműködési megállapodás és a támogatói szándéknyilatkozat az elbírálás során egy tekintet alá esik.

  • Pályázati anyag elkészítése a megye vidékfejlesztési folyamatairól és vidékfejlesztési szereplőinek tevékenységéről
  • „B” kategóriás jogosítvány
  • Adott megyében levő állandó lakóhely

  A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

  • Idegen nyelv - nyelvvizsgával igazolt - ismerete
  • Az MNVH Tanácsa adott megyebeli tagjának/tagjainak ajánlása
  •  Az elvárt minimum feltételek mellett további partnerségi együttműködések igazolása (pl. MVH, Agrárkamara, RFÜ, Széchenyi Programiroda, IKSZT-t működtető szervezetek, fejlesztő szervezetek, megyei civil centrumok, nemzeti parkok, TDM szervezetek, vállalkozások, egyetemek, főiskolák)
  • Az éves munkaprogram műhelytalálkozó keretein belül történő kidolgozása, az erről készült műhelydokumentáció benyújtása.

 Elvárt kompetenciák:
Jó kommunikációs készség, szervezőkészség, informatikai jártasság (minimum word, excel, Internet), kooperativitás, szervezetfejlesztési, közösségfejlesztési, partnerség építési készség.
Előnyt jelentő kompetenciák:
Vidékfejlesztési szereplők számára szóló pályázati konstrukciók ismerete.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

Kötelezően benyújtandó dokumentumok, igazolások

  • Pályázó aláírásával ellátott pályázati adatlap
  • Szakmai önéletrajz
  • Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okirat másolata
  • Szakmai pályázat, amely áll:

1) az adott megye vidékfejlesztési folyamatairól és vidékfejlesztési szereplőinek rövid bemutatásából, maximum 5000 karakterben       
2) megyei szintű, a hálózatosodás terveit tartalmazó éves munkaprogramból, maximum 5000 karakterben

  • 5 db partnerségi együttműködési megállapodás a referensi programot segítő, adott megyében lévő szervezetekkel
  •  „B” kategóriás jogosítvány másolata
  • A megyében lévő állandó lakhely igazolására szolgáló iratok másolata (személyi azonosító igazolvány, lakcímkártya)
  • Az irodahasználat helyszínéről és az iroda üzemszerű működési feltételeinek biztosításáról szóló előzetes partnerségi szándéknyilatkozat

Az elbírálásnál előnyt jelentő dokumentumok, igazolások

  • Idegen nyelv ismeretét igazoló bizonyítvány másolata
  • Az MNVH Tanácsa adott megyebeli tagjának/tagjainak ajánlását igazoló, aláírással ellátott dokumentum
  • A partnerségi együttműködést igazoló további aláírt támogatói szándéknyilatkozat
  • Az éves munkaprogram összeállítását bizonyító műhelytalálkozó írásos emlékeztetője, (jegyzőkönyve), jelenléti íve

A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör legkorábban 2013. február 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje:
2013. január 9. 23:59 óra.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázat benyújtása az e célból működtetett elektronikus felületen található űrlap magyar nyelven történő kitöltésével lehetséges, amely a http://www.mnvh.eu/megyei_referens/ oldalon érhető el.
Az elektronikus űrlapot jelen felhívásban megfelelően hiánytalanul kitöltve, a kérdésekre választ adva, majd az űrlap véglegesítésével lehet benyújtani.
A véglegesített elektronikus űrlapot - a kötelező mellékletekkel, dokumentumokkal, nyilatkozatokkal, iratokkal, igazolásokkal együtt - kinyomtatva, aláírással ellátva, tértivevényes, elsőbbségi postai úton, 1 eredeti példányban is meg kell küldeni a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) postacímére (1223 Budapest, Park utca 2.), legkésőbb a véglegesítést követő egy munkanapon belül. A borítékon fel kell tüntetni az elektronikus űrlap véglegesítése során kapott azonosítószámot.
A határidőn belül benyújtott pályázat beérkezésének pontos időpontjáról (nap, óra, perc, másodperc) a pályázó azonnali jelzést kap az elektronikus felületen keresztül.

A pályázatok elbírálása:
Az MNVH referensi feladatok ellátására megyénként egy fő kerül kiválasztásra (az elbírálásnál Budapest és Pest megye egy területi egységnek számít)
A pályázatokról pályázati Bíráló Bizottság dönt.
A pályázati Bíráló Bizottság elnöke: V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár
tagjai:  Dr. Csatári Bálint, az MNVH elnöke
Kovács István, az MNVH elnökségének tagja
Szabó Gellért, az MNVH elnökségének tagja

A pályázatok elbírálásának határideje:
2013. január 20.
A pályázatok elbírálásának eredményéről a pályázó a döntést követő 5 napon belül írásbeli értesítést kap.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:
www.mnvh.eu , 2012. december 13. napjától

A munkával kapcsolatos további információt a www.nakvi.hu honlapon szerezhet.

Cikk megosztása