„Helyi termék, helyi érték, helyi gazdagodás” címmel tartanak nemzetközi konferenciát augusztus 17-én Balatonkenesén, amelyet a Bakony-Balaton Nemzetközi GasztroFesztivál zár. A rendezvény első részében a 2014-2020-as tervezési időszak legfontosabb teendőit, információit sorakoztatják fel az előadók gondolatébresztőként. Ezt követően Pergő Margit elnök, Berhida város polgármestere vezetésével kerekasztal beszélgetés és vita során országgyűlési képviselőkkel, vidék- és területfejlesztési szakértőkkel, valamint a tervezést koordináló, vezető megye szakembereivel lehet beszélgetni a soron következő tervezési időszak legégetőbb feladatairól. A cél, hogy mindenki tanuljon a hibákból, egymástól, és a döntéshozókhoz is eljussanak azok az információk, amelyekkel a vidék még sikeresebb lehet.

A szünetet követően a konferencia helyszíne a Széchenyi park lesz, ahol a helyi termékeké és a helyi termék marketinggé lesz a fő szerep. Magyarországi és nemzetközi projektek, tapasztalatok bemutatásával kaphatnak segítséget azok, akik a szervezőkkel együtt hisznek abban, hogy a vidék megélhetését elsősorban a vidéki erőforrások okos, összehangolt és egymásra épülő hasznosítása adhatja.
A Széchenyi parkban bemutatkoznak a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport települései és vendégei. Itt helyi termékek kóstolására, kézműves foglalkozásra, sport és ügyességi programokban való részvételre nyílik lehetőség. A színes kulturális programot táncház, majd koncert zárja.

A programokon való részvétel ingyenes, a konferencia részvétel regisztrációhoz kötött. A rendezvény meghívója, tervezett programja és az ehhez kapcsolódó sajtóközlemény a lap alján csatolva elérhető.

A Bakony-Balaton Nemzetközi GasztroFesztivál a Magyar nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása