Helyszín

Benczúr Hotel
Benczúr u. 35.
1068 Budapest
Magyarország
47° 30' 41.6016" N, 19° 4' 34.6836" E
Budapest HU
2010. 12. 10 : 08:00 - 01:30, péntek

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára tisztelettel meghívja Önt a Magyar Vidékakadémia második sorozata keretében megrendezésre kerülő Konferencia a helyi termékekről, nyitó eseményére.

Időpont: 2010. december 10.
Helyszín: Benczúr Hotel (Budapest VI. ker., Benczúr utca 35.), Budapest terem

9.00 Regisztráció

10.00 Köszöntő
Dr. Kardeván Endre államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium

10.15 Helyi termékek előállításának értékesítésének és népszerűsítésének kistérségi koordinációja
Előadó: Dr. G. Fekete Éva egyetemi docens, Miskolci Egyetem

10.40 Helyi termékek értékesítésének marketing jellemzői
Előadó: Polereczki Zsolt egyetemi tanársegéd,
Társelőadó: Dr. Szakály Zoltán tanszékvezető egyetemi docens
Kaposvári Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Tanszék

11.05 A hagyományos termékek piacra juttatása – a HÍR védjegy szerepe
Előadó: Pallóné Dr. Kisérdi Imola VM szakmai tanácsadó,
EOQ MNB Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport vezető

11.30 A Terra Madre – Magyarország és a nemzetközi Slow Food mozgalom
Előadó: Dr. Erdős Zoltán elnök, Hagyományos Termék Kerekasztal

Szünet

12.25 A kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatósága
Előadó: Szabadkai Andrea elnökségi tag,
Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

12.50 A természetvédelem ösztönző szerepe a helyi gazdaságra és a termék előállításra
Előadó: Halmos Gergő igazgató,
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

13.15 Jó gyakorlat: A Pannon Helyi Termék Klaszter kezdeményezés
Előadó: Zágorhidi Czigány Ákos klasztermenedzser,
Pannon Helyi Termék Klaszter

13.35 Jó gyakorlat: Az „ADJ EGY MÉTER ESÉLYT” kezdeményezés
Előadó: Muhari Zoltán polgármester, Panyola