Helyszín
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára tisztelettel meghívja Önt a Magyar Vidékakadémia második sorozata keretében megrendezésre kerülő Konferencia a helyi termékekről, következő eseményére 2011. január 27-én a kaposvári Kapos Hotelbe.
A második rendezvénysorozat témájának a helyi termékek értékbesorolásával, előállításával és értékesítésével összefüggő új szabályozások országos megvitatására szánjuk, különös tekintettel azok munkahelyteremtésben és vidékfejlesztésben betöltött szerepére.
Program:
12.00 Regisztráció
13.00 Köszöntő
13.05 A kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatósága
Előadó: Szabadkai Andrea elnökségi tag, Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület
13.25 A helyi termékek értékesítésének marketing jellemzői, különös tekintettel a kiskereskedelem elvárásaira. Előadók: Dr. Szakály Zoltán tanszékvezető egyetemi docens és Polereczki Zsolt egyetemi tanársegéd Kaposvári Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Tanszék
13.45 A hagyományos termékek piacra juttatása – a HÍR védjegy szerepe
Előadó: Pallóné Dr. Kisérdi Imola VM szakmai tanácsadó,
EOQ MNB Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport vezető
14.05 A nemzetközi Slow Food mozgalom
Előadó: Dr. Erdős Zoltán elnök, Hagyományos Termék Kerekasztal
14.30 Fórum
15.00 Jó gyakorlat bemutató - Pannon Helyi Termék Klaszter
Előadó: Zágorhidi Czigány Ákos, ügyvezető, klasztermenedzser
Pannaon Helyi Termék Klaszter
15.20 Helyi termék előállítók bemutatkozása
Zöldház Egészség Centrum
Zselicvad – egyeztetés alatt
PURU Kft. – egyeztetés alatt
Fino-Food Kft. – egyeztetés alatt
A rendezvény bárki számára látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.