Helyszín

Kapos Hotel
Ady Endre utca 2.
7400 Kaposvár
Magyarország
46° 21' 22.338" N, 17° 47' 10.896" E
Somogy HU
2011. 01. 27 : 11:00 - 05:00, csütörtök

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára tisztelettel meghívja Önt a Magyar Vidékakadémia második sorozata keretében megrendezésre kerülő Konferencia a helyi termékekről, következő eseményére 2011. január 27-én a kaposvári Kapos Hotelbe.

A második rendezvénysorozat témájának a helyi termékek értékbesorolásával, előállításával és értékesítésével összefüggő új szabályozások országos megvitatására szánjuk, különös tekintettel azok munkahelyteremtésben és vidékfejlesztésben betöltött szerepére.

Program:

12.00 Regisztráció

13.00 Köszöntő

13.05 A kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatósága
Előadó: Szabadkai Andrea elnökségi tag, Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

13.25 A helyi termékek értékesítésének marketing jellemzői, különös tekintettel a kiskereskedelem elvárásaira. Előadók: Dr. Szakály Zoltán tanszékvezető egyetemi docens és Polereczki Zsolt egyetemi tanársegéd Kaposvári Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Tanszék

13.45 A hagyományos termékek piacra juttatása – a HÍR védjegy szerepe
Előadó: Pallóné Dr. Kisérdi Imola VM szakmai tanácsadó,
EOQ MNB Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport vezető

14.05 A nemzetközi Slow Food mozgalom
Előadó: Dr. Erdős Zoltán elnök, Hagyományos Termék Kerekasztal

14.30 Fórum

15.00 Jó gyakorlat bemutató - Pannon Helyi Termék Klaszter
Előadó: Zágorhidi Czigány Ákos, ügyvezető, klasztermenedzser
Pannaon Helyi Termék Klaszter

15.20 Helyi termék előállítók bemutatkozása
Zöldház Egészség Centrum
Zselicvad – egyeztetés alatt
PURU Kft. – egyeztetés alatt
Fino-Food Kft. – egyeztetés alatt

A rendezvény bárki számára látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.