A Nemzetiségek Napja megemlékezés kiemelt eseményeként adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából a nemzetiségiekért végzett kiemelkedő munka állami elismeréseit a Pesti Vigadóban 2014. december 18-án.

A Nemzetiségekért Díj elismerésében a magyarországi nemzetiségekért a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személyek, szervezetek és nemzetiségi önkormányzatok részesülhettek.

A Rromanes Egyesület a Hodászi Roma Tájházon keresztül a vidéken élő romák integrációjáért, a roma népi kultúra és folklór megőrzéséért kapott elismerést, amelyet Rézműves Melinda néprajzkutató, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) Esélyegyenlőségi Programirodájának (EPIR) vezető szakmai tanácsadója, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Tanácsának tagja, a hodászi egyesület és a tájház alapítója vett át.

 

Forrás: szon.hu, kormany.hu

Cikk megosztása