Május 2-án zalai sikerrel zárult a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) szervezésében megvalósult IKSZT Európa Hét vetélkedő, amelyen 5 napon keresztül mérették meg Európai Unióval kapcsolatos ismereteiket a résztvevő Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) csapatai.

A vetélkedősorozat célja volt, hogy a települési közösségek játékos, rendhagyó formában ünnepeljék az Európai Unióhoz való csatlakozásunk 10. évfordulóját, közös európai értékeinket, az Európai Unió fejlesztési forrásaiból megvalósult IKSZT-k közreműködésével. A csapatok kitartását és kreativitását látva ezt a célt maradéktalanul megvalósították.

A vetélkedő során külön feladattal és egyben különdíjjal is készült a vállalkozó kedvű csapatok részére a NAKVI. A kreativitásukat bemutatni kívánó résztvevők rövidfilmet készítettek (mobiltelefonnal, kiskamerával, bármilyen videó rögzítésére alkalmas eszközzel) „Mit jelent nekem a vidék?” címmel. Összesen hat IKSZT csapattól érkezett pályamunka, saját készítésű videó. A felvételek különleges megoldásokkal, egyedi szemszögből mutatták be, hogy a résztvevő csapatok hogyan látják otthonukat, mit jelent számukra a vidék. Az elkészült kisfilmeket a NAKVI Európa Hét szervező csapata operatőr segítségével értékelte, amelynek során a Pest megyei Acsa község csapatának filmje bizonyult a legjobbnak.

 

 

Ezúton is nagy örömmel gratulálunk a különdíjban részesülő acsai IKSZT-nek, valamint Murakeresztúr és Alsópáhok csapatainak, az Európa Hét két győztesének, egyben minden résztvevőnek köszönjük a lelkes együttműködést!

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása