Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a díjátadó ünnepségen arról beszélt, a kormány a jövő évi költségvetésben a családi adókedvezmények kiterjesztésével, a GYED extra bevezetésével, a diákhitel-visszafizetési kedvezményekkel, a munkahelyvédelmi programmal, az ahhoz kapcsolódó adókedvezményekkel, a bölcsődei férőhelyek bővítésével mindent meg kíván tenni azért, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek Magyarországon, és hogy a munka és a család összeegyeztethető legyen.
Utalt arra, hogy jövőre a családi adókedvezmények kiterjesztésével 260-270 ezer családnál marad több pénz, összességében 50-53 milliárd forint.
Az államtitkár örömét fejezte ki amiatt, hogy a nyilvánosságban, így a médiában, különböző műsorokban, a plakátokon vagy a reklámokban egyre több gyerek jelenik meg. Úgy látja, ez szemléletbeli változást jelez, és pozitív hatással lehet a gyerekvállalásra is.
A családbarát munkahelyeket négy kategóriában díjazták, és összesen 28 plakettet adtak át a cégek, illetve a költségvetési szervezetek képviselőinek. Családbarát munkahely plakettet kapott a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) is.
Mezőszentgyörgyi Dávid a díjátadó után elmondta, a szakmai célokon túl a környezettudatos munkahely és a családbarát légkör elérését tűzte ki célul 2011-ben, amikor az Intézet vezetését átvette. Mindkettőért nagy erőfeszítéseket tett a NAKVI az elmúlt években. Az iskolakezdési támogatás mellett, a családi programok szervezésén túl bevezették az Intézetben a törzsidős rendszert, valamint egy gyerekjátszó sarkot is kialakítottak. A főigazgató hozzátette: az elismerés is azt mutatja, hogy jó úton jár az Intézet, de van még hova fejlődni.
Idén még családbarát munkahely díjat vehetett át többek között a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a Zalaszentgróti Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ, a Goldmark Károly Művelődési Központ, valamint az Alba és a Vértes Volán közlekedési társaság.

Forrás: MTI, NAKVI

Cikk megosztása